AİHM Alevilere Ayrımcılık Yapıldığına Hükmetti

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında Alevi İslam inancının da gereği gibi yer alması ve Cemevlerinin elektrik giderlerinin karşılanması davalarında AİHM, Alevilere ayrımcılık yapıldığına hükmetti.

Cem Vakfı’ndan yazılı bir açıklamayla duyurulan karara göre, Vakfın 2005 yılında Alevilerin hakları, eşit yurttaşlık eşit hak talebi ile başlattığı ve iç hukuk yollarının tüketilmesi sonucunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM)  götürdüğü Din kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında Alevi İslam inancının da gereği gibi yer alması ve Cemevlerinin elektrik giderlerinin karşılanması davaları kazanıldı.

Dava Başbakanlığa karşı açılmış, tarafların katılımı ile 3 Haziran 2015 tarihinde Strazburg’da duruşması yapılmıştı.

Cem Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, Alevi temsilciler, 25 Ocak Pazartesi günü Ankara’da hükümet yetkilileri ile görüşecek. Bütün kazanımlar ve Hükümetin çözüm önerilerinin görüşüleceği toplantıya, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Doğan Bermek, Ali Ekber Yurt Dede ve AVF Başkanı Remzi Akbulut katılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.