Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Duygulandıran Video

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘Türkiye’nin Kahraman Kadınları’ videosu yayınladı.

İlk olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmletler Bakanlığı’nın 8 Mart programında yayınlanan video, salonda bulunan konuklara duygusal anlar yaşattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “Bu özel günde fedakarlıkları ve vakur duruşları için şehit eşlerimize ve sehit annelerimize minnettarız. Şehitlerimizin hikayelerini annelerinden dinlemek istedik. Bu millet hem annelerimize hem de tüm şehitlerimize şükran duyuyor. Tum sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” diye konuştu.

7 şehit annesinin kamera karşısına geçtiği video, Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen “Zeytin Dalı Harekâtı”nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın annesi Ülker Akpınar’ın “Şehitlik ona gerçekten çok yakıştı. Kısacık ömrüne her şeyi sığdırdı” ifadeleriyle başlıyor.

Ardından Batman’da şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın’ın duygusal ifadeleri ile devam ediyor: “Allah’a şükür mertebesi çok yüksek ama acısı tarif bile edilemez”.

Diyarbakır Sur’daki terör operasyonunda 30 Ocak 2016’da şehit olan Bordo Bereli Selçuk Paker’in annesi Sevgi Taşdemir’in “Bir taraftan çok büyük acı bir taraftan çok büyük bir mükafat… Biliyorum ki evladımın yeri çok güzel. Cennette Rabbim şehadetini kabul etsin” ifadeleri dikkat çekiyor.

15 Temmuz 2016’da Ankara Gölbaşı Polis Özel harekat eğitim merkezine yapılan saldırıda şehit düşen Ufuk Baysan’ın annesi Hanife Baysan gözyaşları içinde oğlunun bir grup çocuğa bakarak onların hayatlarını düzeltmelerini sağladığını ve o çocukların cenazeye gelerek elini öptüğünü anlatıyor.  

Hakkari Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde 06.09.2015 tarihinde bölücü terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cihan Aksarı’nın annesi Sultan Aksarı oğlunun meyve fidelerini çok sevdiğini “Ama oğlum o meyveleri göremedi.O şehit olduktan sonra nar, kivi hepsi meyve vermeye başladı” ifadeleriyle aktarıyor.

Kıbrıs’ta bakım faaliyetleri esnasında şehit olan Yusuf Erdoğdu’nun annesi Zahide Erdoğdu: “Şu anda komşuya git deseler dizim ağrıyor derim. Ama vatan için hiçbir şeyi gözüm görmez. Ne evim ne barkım… Vatan için ölüyorsak ne mutlu bize.” mesajını veriyor.

Bursa'da motosikletli polis timi ile taksinin çarpışması sonucu şehit olan ve organlarıyla 5 kişiye hayat veren polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın annesi Sevgi Yılmaz’ın “Bir daha dünyaya getirmiş olsaydım yine öleceğini bilseydim yine bu yolda ölmesini şehadete ermesini Rabbimden her zaman dua ile niyaz ederdim.” ifadesi de videodaki en duygusal anlardan biri olarak kayıtlara geçiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.