Akdağ: Hastanelerimizde 128 Kişi Var, Bunların 41’i Yoğun Bakımda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, patlamadan 250’ye yakın kişinin etkilendiğini belirterek, “Şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var. Bunların 41’i yoğun bakımlarımızda yatıyor. Hepsinin hayati tehlikesi yok” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan saldırıya ilişkin havaalanında açıklamalarda bulundu. “Hayatını kaybetmiş olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diyen Bakan Akdağ, 10’a yakın hastaneyi ziyaret ettiğini belirterek şunları kaydetti:

“250’ye yakın kişinin etkilenmiş olduğunu biliyoruz. Bunların içinden şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var. Bunların bir kısmı yaralı, bir kısmı hafif yaralı, bir kısmı da bir şekilde etkilenmiş olan insanlar. Psikolojik olarak etkilenenler de var, aşırı sesten etkilenenler de var içlerinde. Bunların 41’i de yoğun bakımlarımızda yatıyor. Yoğun bakımda yatan hastaların hepsinin hayati tehlikesi yok. Hayati tehlikesi olanlar var."

“Hepsinin Ortak Duygusu, Duruşu Teröre Karşı Birlikte Olmak”

Bakan Akdağ, iki hususun üzerinde durmak istediğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Yüzlerce kişiyle görüştüm, yaralılar ve onların aileleriyle de görüştüm. Büyük bir dayanışma içerisinde olduklarını gördüm. Yaralılar ve aileleri elbette böyle bir terör saldırısında etkilenmişler ama hepsi bize birlikte olduğumuz, dayanışma duygusu içinde olduğumuz düşüncesini oluşturdu. Bu bence çok önemliydi.
Yaralıların içlerinde elbette Türk vatandaşları var, Suudi Arabistan, Afganistan, Özbekistan, Pakistan, Ukrayna, İsviçre vatandaşları var ama hepsinin ortak duygusu, duruşu teröre karşı birlikte olmak, teröre karşı omuz omuza durmak ve dünyanın üstüne çöreklenmiş olan bu lanet anlayışı dünyadan kovma üzerineydi.”

“Sağlık Çalışanları Büyük Bir Adanmışlıkla Hizmet Verdi”

Sağlık çalışanlarının hizmetlerini büyük bir adanmışlıkla yerine getirdiğini söyleyen Akdağ, ilk üç dakikada bir ambulansın, ilk 10 dakikada 11 ambulansın ve ardından onlarca ambulansın olay mahaline ulaştığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının başarılı bir organizasyon ve koordinasyonla hastaları hizmet verebilecek hastanelere sevk ettiklerini ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, Bakırköy’deki hastaneyi ziyaret etmemesini şöyle açıkladı:

“Bugün hepimize düşen dayanışma duygusu içerisinde olmak. Bakırköy’deki hastanemizi ziyaret etmedim. Hem Başbakanımız ziyaret etmişti, hem daha sonra bir önceki Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ziyaret etmişti, dolayısıyla aynı hastaneyi benim de ziyaret etmemin uygun olmayacağını düşündüm.”

“Hizmetlerin Aksamasına Sebep Olabilecek Kalabalıklar Oluşturmak Doğru Değil”

Kan ihtiyacına yönelik soru üzerine, bütün vatandaşlardan kan ihtiyacı konusunda sosyal medyada yapılan yayınları dikkate almamalarını isteyen Akdağ, “Herhangi bir zamanda kan vermeyi arzu eden vatandaşlarımız Türk Kızılay’ına giderek kan verip bu ihtiyacı görme hususunda destek olabilir. Böyle durumlarda hastanelerin önlerine yığılmak, hele hele sosyal medyadaki birtakım paylaşımlarla, çok ciddi bir ihtiyaç varmış gibi verilen hizmetlerin aksamasına sebep olabilecek kalabalıklar oluşturmak gerçekten hiç doğru değil” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.