AKOM Sel ve Fırtınaya Karşı Uyardı

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından sağanak yağış başladı. Gece aralıklarla yağan yağmur yerini sabah saatlerinde kuvvetli sağanak yağışa bıraktı. Şiddetli ve ani bastıran yağmur nedeniyle bazı yerleri su bastı, trafikte araçlar ve vatandaşlar mahsur kaldı, Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü kapandı ve metro istasyonlarını su bastı. AKOM, ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor'' dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel ve fırtına riskine karşı uyardı. AKOM'un Twitter hesabından, ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor'' açıklaması yapıldı. AKOM’un paylaştığı bilgiye göre, havanın sabah 20, öğle 24, akşam 21 derece ve akşama kadar kuvvetli yağış beklendiği, gece ise 19 derece ile yağışın normale dönmesi bekleniyor. AKOM, “Yağmurun öğle saatlerine doğru İstanbul genelinde kuvvetlenmesi ve akşam saatlerine kadar da fırtına eşliğinde (30-65 km/s) etkili olması bekleniyor. Baklanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın; İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Batı Karadeniz’de fırtına eşliğinde sel, su baskını ve göllenmeye neden olabilecek boyutta olması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

İstanbul Valiliği: Zorunlu Olmadıkça Özel Araçlarla Trafiğe Çıkılmaması Rica Olunur

İstanbul Valiliği’nin Twitter hesabından, “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur” ifadeleriyle vatandaşlar uyarıldı.

Trafik Kuvvetli Yağıştan Olumsuz Etkilendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Radyosu, yoğun yağış nedeniyle, Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönünün kapandığını açıkladı. E-5 karayolunun, ara yolların ve alt geçitlerin sular altında kalmasıyla trafikte aksamalar yaşandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.