Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin

Akşener: "Türkiye Kendi Sorunlarında Ana Aktör Olmaktan Çıkmıştır"

Meral Akşener, “Mesele Türkiye Cumhuriyetinin inisiyatif alanıdır. Türkiye kendi sorunlarında ve kendi sınırlarında bile ana aktör olmaktan çıkmıştır” dedi.

Akşener, bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan referandum hakkında açıklama yayımladı. Akşener’in Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Ülkeyi yönetenler iddialı beyanatlar vermeseydiler ve Türkiye hiçbir girişimde bulunmasaydı daha iyi olurdu. Hiç olmazsa muhataplarımız bizi daha akıllı ve güçlü zannederdi. Sınırı kapatamayıp, tatbikatı üst düzeye çıkarmak bizim için israf, seyredenler için epri konusu olmaktan öteye gitmez. Dış politikada ‘durumu geçiştirmek’ şeklinde okunur” ifadelerine yer verildi. Açıklamasında “Mesele Türkiye Cumhuriyetinin inisiyatif alanıdır” diyen Akşener, bugün yaşananların dün yapılanların sonucu olduğuna dikkat çekerek, “Nereden ve kimden gelirse gelsin onu daraltacak bir gelişme tabidir ki kabul edilemez. İnisiyatif alanı ülkenin tamamı içindir. Türkiye kendi sorunlarında ve kendi sınırlarında ana aktör olmaktan çıkmıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.