Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

Akut Ekipleri Selde Mahsur Kalan Vatandaşlarımızı Kurtarma Çalışmalarına Devam Ediyor

Düzce’ye bağlı Cumayeri ile Akçakoca ilçelerinde ve Sakarya’nın Melen Çayı çevresindeki birçok köyde gece başlayan kuvvetli sağanak yağış ve heyelan nedeniyle sel ve toprak kaymaları yaşandı, çok sayıda ev ve tarım alanı sular altında kaldı. İlçelere bağlı köy yolları sel ve heyelan nedeniyle kapanırken yüzlerce kişi mahsur kaldı.

Cumayeri ilçesinde sağanak yüzünden Melen Çayı'nın taşması sonucu toprak kayması ve su baskınları meydana geldi. Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında birçok noktada meydana gelen heyelanın ardından köylere ulaşımın sağlandığı yol kapandı.

AKUT İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir ekibi 18.07.2019 tarihinde sabah saatlerinde meteorolojiden gelen şiddetli yağış, sel ve heyelan uyarıları üzerine teyakkuz halinde beklemeye geçti. 11.40’da AFAD ve 112’den gelen destek çağrısı üzerine, selde kurtarma operasyonlarında uzman olan 15 AKUT gönüllüsü sel ve heyelan nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için aynı gün aynı gün saat 13.00 te operasyona çıktı. Ortak operasyon için yola çıkan ekiplerimiz saat 15:36 itibariyle Uğurlu köyüne en yakın müdahale noktasına ulaştılar.

AKUT ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da kıyı aramasına devam etti. AKUT, AFAD, 112, İl Özel İdaresi, İtfaiye ve Jandarma ekipleri ile birlikte sel ve heyelandan etkilenen vatandaşlarımızı kurtarma çalışmalarını Akçakoca kriz merkezinden sürdürmektedir.

19.07.2019 Cuma günü sabah saatleri itibariyle kazazedelerin yerini belirleme ve helikopterle tahliye yapılmasını yardım etmekte olup operasyona devam etmektedir.

An itibariyle 2 kişini tahliyesini gerçekleştirmektedir. Bölgede çalışmaların devam etmesine karar verildiği için AKUT Merkez’de bölgeye takviye ekip ve ana kamp kurulumu için çalışmalarına başlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
AfadAkutDüzce
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.