Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Almanya’dan Türkiye’ye Uçan Yolcu Sayısında Büyük Artış

Almanya'dan Türkiye'ye uçuşların önemli ölçüde çoğaldığı, yılın ilk yarısında uçak yolcu sayısının yaklaşık yüzde 20 arttığı belirtiliyor.

Alman Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, Alman havaalanlarından Türkiye'ye uçan yolcu sayısı 2018 yılının ilk yarısında yaklaşık yüzde 20'lik artış gösterdi. Altı aylık dönemde Türkiye'ye üç milyonun üzerinde yolcu taşındı.

Alman havaalanlarından uçan toplam yolcu sayısı, yılın ilk altı ayında 2017'nin aynı dönemine oranla yüzde 2.5 artarak 56 milyon 500 bin olarak kaydedildi.

Resmi veriler, yurt dışına uçanların sayısının yüzde 4,6'lık artışla 45 milyon 200 bin olarak gösterirken yurt dışı uçuşlarda en büyük artışın ise yüzde 21.6 ile Yunanistan’a ve yüzde 19.7 ile Türkiye’ye uçan yolcu sayısında gerçekleştiğini de ortaya koydu.

“Türkiye Dördüncü Destinasyon”

DW Türkçe tarafından yansıtılan Alman Federal İstatistik Dairesi verilerine göre Alman havaalanlarından Türkiye'ye 2017 yılının ilk yarısında iki milyon 507 bin yolcu giderken 2018'in eş döneminde bu sayı 3 milyon 100 bine yükseldi.

Böylece Türkiye, ülke bazında Alman havaalanlarından en fazla yolcunun taşındığı dördüncü destinasyon oldu. Birinci sıradaki İspanya'ya altı milyon 572 bin yolcu uçarken İspanya'yı üç milyon 611 bin kişiyle İngiltere ve üç milyon 338 bin kişiyle İtalya izledi.

Anahtar Kelimeler:
Uçak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.