Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Anadolu yaban koyunları için yeni yaşam alanı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Afyonkarahisar'da Anadolu yaban koyunu üretme merkezi kurmak için çalışma başlatıldı.

ANKARA - Hüseyin Gazi Kaykı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, endemik bir tür olan Anadolu yaban koyunları için yeni yaşam alanları oluşturuyor.

Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Afyonkarahisar'da Anadolu yaban koyunu üretme merkezi kurmak için çalışma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kurulum çalışmalarına başlanan tesisle yıllar önce Afyonkarahisar'da yaşadığı bilinen, Türkiye'de endemik olarak sadece Konya Bozdağ ve Ankara Nallıhan'da bulunan Anadolu yaban koyununun tekrar Afyonkarahisar dağlarında yer alması sağlanacak.

Yaklaşık 320 dekarlık bir arazide kurulması planlanan üretme merkezinin bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Şuhut ilçesinde kurulacak üretme merkezine damızlık koyunlar önümüzdeki yıllarda nakledilecek. Doğal olarak yaşayabilecekleri alanlara bırakılacak Anadolu yaban koyunları, popülasyonunun uygun sayılara ulaşmasının ardından av turizmi kapsamında Afyonkarahisar'a ekonomik katkı sağlayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.