Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı

Anayasa Mahkemesi Dündar Ve Gül İçin Kararını Verdi

 Anayasa Mahkemesi, Erdem Gül ve Can Dündar’ın yaptıkları bireysel başvuru hakkında, ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ilişkin karar verdi.

Anayasa Mahkemesi yazılı açıklama ile haber yapmaları nedeniyle tutuklanan gazeteciler Gül ve Dündar’ın yaptıkları bireysel başvuru hakkındaki kararını duyurdu. 3’e karşı 12 oyla alınan kararda ret oyu veren hakimlerin, Kadir Özkaya, Hicabi Dursun ve Rıdvan Güleç olduğu bildirildi.

“ÖZGÜRLÜKLERİNİN İHLAL EDİLDİĞİNE KARAR VERİLMİŞTİR”

Yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 25 Şubat 2016 tarihinde Erdem Gül ve Can Dündar bireysel başvurusunda (B. No: 2015/18567), tutuklamanın hukuki olmadığı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği şikayetlerine ilişkin olarak başvurucuların Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir”

Anayasa Mahkemesi’nin kararı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na fakslandı. Başsavcılığın kararı ilgili mahkemeye göndermesi ile tutuklu gazeteciler Gül ve Dündar’ın tahliye olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.