Anka Haber 27 Aralık 2015 Gündemi

Anka Haber 27 Aralık 2015 gündemi

 -CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Etdoğan, Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamalarına katılıyor. (Saat: 13.00)

-DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ İRAN’DA

-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “İslam Dünyasında Mevcut Krizler” başlıklı 29. Uluslararası Vahdet Konferansının açılışına katılıyor. İran Hac ve Ziyaret Kurumu Rehberlik Makamı Temsilcisi Gazi Asger’le ve Kültür ve İslami İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ebuzer İbrahimi ile görüşüyor.

-MECLİS’İN GÜNDEMİ LİDERLER TURU

-Bu hafta Meclis’in gündemini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun muhalefet liderlerine yapacağı turlar belirleyecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşecek olan Davutoğlu, anayasa, içtüzük ve reform paketlerine destek isteyecek, Rusya, Suriye ve terör konusunda ise “ortak akıl, ortak çözüm” önerisinde bulunacak.

-CHP’NİN YENİ ANAYASADAKİ KIRMIZIÇİZGİLERİ

-Başbakan Ahmet Davutoğlu 30 Aralık Çarşamba günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. Masada yeni anayasa olacak. CHP’nin kırmızıçizgisi ise Anayasa’nın ilk 4 maddesi. CHP, "İlk 4 madde değişmez. İlk dört madde tartışma konusu olmaz” diyecek.

-SURİYE GELİŞMELERİ

-Suriye’deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

-TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

-Rusya uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye-Rusya ilişkilerine dair gelişmeler, açıklamalar izleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.