ANKA İlk Uçuşunu Yaptı

Türkiye'nin şimdiye kadar ürettiği en büyük insansız hava aracı olan ANKA BLOK A, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından yapılan ve ülkenin en büyük insansız hava aracı olan ANKA BLOK A Elazığ Eski Havaalanı’nda havalandı. Daha önce test uçuşlarını yapan ANKA BLOK A, ilk görev uçuşunu ise bugün sabah gerçekleştirdi. Havada 24 saat kalma ve 30 bin fite kadar çıkma özelliği bulunan Türkiye'nin en büyük ANKA Blok A'nın ilk görev dönüşünü Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü emekli Korgeneral Orhan Akbaş, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Tunceli Valisi Osman Kaymak, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve beraberindekiler ANKA'nın görev uçuşunu yapan pilotları ziyaret ederek, bilgi aldı.

Bugünün Türkiye açışından önemli bir gün olduğunu kaydeden Alpay, "Terörle mücadele, ulusal güvenlik açısından da çok önemli insansız hava aracımızın, görev uçuşunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Temennimiz bugün burada gördüğümüz manzaranın daha ileri noktalara taşınması kendini daha fazla geliştirmesidir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.