Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Ankara'da Eylem ve Gösteri Yasağı

Ankara genelinde açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser vb. toplu etkinlikler Ekim ayı boyunca yasaklandı.

Ankara Valiliği il genelinde açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve benzeri toplu etkinlikleri Ekim ayı boyunca yasakladı. Ankara Valiliği’nin açıklamasında tutuklu bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça, “DHKP-C Kamu Emekçileri Cephesi (KEC) mensubu” olarak tanımlanırken, yasağın sebebinin Gülmen ve Özakça’nın durumlarına dikkat çekmek için muhtelif yerler ve parklarda yapılacak etkinliklere ilişkin alınan istihbarat gösterildi.

Valilik açıklamasında vatandaşların parkları yoğun olarak tercih ettiği belirtilirken, “DEAŞ terör örgütü vb. örgütlerin katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir” denildi. Öte yandan söz konusu yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı da kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.