Ankara'da Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü Yasaklandı

Ankara Valiliği, umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerini 30 Kasım’a kadar yasakladı.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin il genelinde eylem arayışı içinde olduğu belirtilerek, “Özellikle insanların toplu olarak bulundukları açık ve kapalı alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerde eylem yapılmak istendiği tahmin edilmektedir” denildi. Valilik, muhtemel terör eylemlerini gerekçe göstererek, il genelinde umuma açık alanlarda düzenlenecek her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerini 17 Ekim- 30 Kasım tarihleri arasında yasakladı.
Öte yandan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının umuma açık alanlarda yapacağı etkinliklerin, valilik iznine tabi olduğu hatırlatılırken, “Yukarıda belirtilen emir ve yasaklamalara uyulmaması halinde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacaktır” ifadesi kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.