Ankara'da Yüksek Hızlı Tren Kazası: 4  Kişi Hayatını Kaybetti, Çok Sayıda Yaralı Var

Ankara YHT Garı'ndan Konya'ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile banliyö tren çarpıştı. ilk belirlemeler göre 4 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı var.

Kaza sabah 06.40 civarında Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı marşandiz istasyonunda meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya harekt etmeye çalışan Yüksek Hızlı Tren yaklaşık 7 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı.


Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Vagonlardan çıkarılan yaralılar ivedilikle en yakın hastanelere sevk edildi. 

KAZA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
Tren Kazası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.