Öne Çıkanlar seçim uyuşturucu galataport Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çay lekesi nasıl geçer çay lekesi ingiltere çankaya belediyesi başkan yardımcısı çankaya belediyesi Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çavuşoğlu

Ankara Valiliği: HDP binasını yakan şahıs gözaltına alındı

ANKARA (ANKA) – Ankara Valiliği, HDP Genel Merkezine giren şahsın, “evrakların bulunduğu bir odada yangın çıkardığını” itiraf ettiğini belirterek, gözaltına alınan şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığını kaydetti.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kızılay Güvenpark’ta “teröre lanet” protestosu yapılacağını öğrenen bir kişinin Kızılay’a ve devamında yaklaşık 200 kişilik grupla birlikte HDP Genel Merkezi’ne geldiği aktarılarak, şöyle denildi:

“Bina önündeki göstericilere müdahale edildiği sırada meydana gelen kargaşadan yararlanarak bina içerisine girdiği anlaşılan bu şahıs, alınan ifadesinde; ‘Evrakların bulunduğu bir odada çakmağı ile evrakları yakmak sureti ile yangın çıkarıp masa ve sandalyelerin yanmasına sebebiyet verdiğini’ belirtmiştir. 110 unsurlarınca söndürülen yangında yaralanma meydana gelmemiştir. Şüpheli şahıs HDP Binası çıkışında emniyet görevlilerince gözaltına alınmış olup, hakkında yasal işlemlere başlanmıştır.” (ANKA)
(HM/AYÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.