Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Ankara Valiliği’nden Ekmek Zammı Açıklaması

Ankara Valiliği, ekmeğe yapılan zamma ilişkin Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bugün saat 19.00’da uzlaşma görüşmesi yapılacağını duyurdu.

Ankara Valiliği, başkentte ekmeğe yüzde 25 zam yapılması hakkında açıklama yayımladı. Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 25 Eylül’de 200 gram ekmeğin tarifesinin, 1 lira 25 kuruş olarak tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Valiliğimizce yapılan incelemede,  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından belirlenen tarifenin günümüz ekonomik şartlarına uygun olmadığı değerlendirildiğinden, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. maddesine istinaden, 1 Ekim 2018 günü saat 19.00’da, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile alınan karara ilişkin uzlaşma görüşmesi yapılacaktır” denildi.

Öte yandan yapılacak görüşmede uzlaşma sağlanamaması halinde 5362 sayılı Kanun’un 62’nci maddesinin ikinci fıkrasına göre oluşturulacak komisyonda, ekmek fiyat tarifesine ilişkin itiraz karara bağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.