Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Ankara Ve Bazı İllerde Kar Yağışı Bekleniyor

Hava sıcaklığı, Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Balıkesir, Konya'nın kuzey kesimleri ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği  yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Balıkesir, Konya'nın kuzey kesimleri ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bugün akşam saatlerinden sonra Kütahya, Bilecik, Eskişehir ve Bolu ile Düzce, Zonguldak ve Bartın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarınde kuzeyli, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadenizde güney ve güney batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(40-80 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra güneydoğusunda karlakarışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bilecik çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli yağmur, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:Parçalı, batısı çok bulutlu, Batı Akdeniz yağmur ve sağanak gece saatlerinden sonra iç kesimlerinin yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kıyılarında güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimleri, Konya'nın kuzeyi ile Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren kuzeybatısında karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuzey ve doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bolu ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Güneyoığu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı İllerde Hava Sıcaklığı
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu (14)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı (16)
Bursa: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı (13)
Adana:Parçalı ve az bulutlu (28)
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı (22)
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı (13)
Bolu: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur, akşam saatlerinden sonra kuvvetli karlakarışık yağmur ve yoğun kar şeklinde yağışlar bekleniyor (11)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (10)
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (10)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı (16)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu  (25)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.