Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Ankara Ve İstanbul İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 6 ila 10 derece azalacak. Yurt genelinde görülecek olan yağışlar, sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda, öğle saatlerinden itibaren de Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli olacak. İstanbul ve Ankara’da da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda gece saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışlar, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Şanlıurfa'nın doğusunda kuvvetli (21-50 mm) olacak. Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 6 ila 10 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeybatısında güney güneybatı yönlerden, kuzey kıyılarda ise kuzey kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 Km/sa) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışlar, sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda, öğle saatlerinden itibaren de Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli (21-50 mm) olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi: Çok bulutlu, sabah bölge geneli ile öğle bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) kuvvetli olacak. Rüzgar, sabah saatlerinde kuzey kıyılarda kuzeybatıdan kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esecek.
Ege Bölgesi: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, öğle saatlerinde iç kesimlerde güney ve güneybatıdan kuvvetli olarak (40-70 Km/saat)esecek.
Akdeniz Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge geneli ile gece Adana, Osmaniye ve Hatay kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, doğusunda öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan kuvvetli olarak (40-70 Km/saat) esecek.
İç Anadolu Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunda hafif olmak üzere kısa süreli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, akşam saatlerine kadar bölge genelinde güney ve güneybatıdan kuvvetli olarak (40-70 Km/saat) esecek.
Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olacak. Rüzgar, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimlerinde güney batılı yönlerden, gece saatlerine kadarsa kıyı kesimlerde kuzey batılı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esecek.
Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden, akşam saatlerine kadarsa iç kesimlerde güney batılı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.
Doğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle sağanak ve yağmur, gece saatlerinde kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların öğleden sonra Bingöl, akşam ve gece saatlerinde Şırnak, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, sabah saatlerinde batı kesimlerde güneybatıdan kuvvetli olarak (40-70 Km/saat) esecek.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğleden sonra doğusu ile akşam Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.