Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

Ankara Ve İstanbul’a Milli Kriptolu Telsiz Sistemi

Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında gerçekleştirilen ortaklıkla Ankara ve İstanbul illerinde güvenilir haberleşme için Milli Kriptolu Sayısal Mobil Telsiz Sistemi kurulacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve ASELSAN arasında, Ankara ve İstanbul’da milli kriptolu ve güvenilir telsiz haberleşme ihtiyacını karşılamak üzere "Sayısal Haberleşme Şebekesi Sözleşmesi" imzalandı. Emniyet Genel Müdürlüğünün güvenilir telsiz haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan bu anlaşma ile Milli Kriptolu Sayısal Mobil DMR (Digital Mobile Radio/Sayısal Mobil Telsiz) Telsiz Sistemi kurulacak. ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla özgün olarak geliştirilen DMR Telsiz Sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğü için ilk fazda 15 ilde hizmete sunuldu.

Türkiye'nin Yaklaşık Üçte Biri Altyapıya Sahip Olacak

İkinci fazda 7 il için daha sözleşme imzalandı. Üçüncü faz olacak Ankara ve İstanbul illerinin de tamamlanması ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yaklaşık üçte birinde sayısal haberleşme altyapısına sahip olacak. Telsiz üzerinden veri yapabilme kabiliyetine sağlayacak olan bu proje ile, Araç ve Personel Takibi Uygulaması, Veri Tabanı Sorgulama Uygulaması, Mesajlaşma Uygulaması, Telsiz- Telefon Aramaları ve Operatör Konsolu gibi uygulamalar emniyet birimleri tarafından kullanılacak.

Aselsan’ın Kap Açıklaması

ASELSAN’ın bugün Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, SSB ile ASELSAN arasında Sayısal Haberleşme Şebekesi Projesi ile ilgili varılan mutabakat 37 milyon 600 bin Dolar ve 214 Milyon 900 bin Türk Lirası tutarında. Sayısal Haberleşme Şebekesi Projesi teslimatları ise 2019-2020 yılları arasında gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.