Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Ankara’daki Tören İçin TBMM Hazır

TBMM’deki anma törenlerinden saatler önce binlerce vatandaş Meclis bahçesine geldi. Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı TBMM’de tören hazırlıkları tamamlanmak üzere. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’dan Ankara’ya gelmesi ile törenlerin başlaması bekleniyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümünde TBMM’de anma töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşecek anma töreni için TBMM Şeref Kapısı’nın önüne kürsü kuruldu. Kürsünün sağına milletvekillerinin oturması için 550 sandalye yerleştirildi. Anma törenine 25 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor. Meclis’teki koruma sayısının yaklaşık üç katına çıkarıldığı öğrenilirken, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı korumaları da saatler öncesinden TBMM Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde alındığı tören alanına ses ve görüntü sistemleri yerleştirilirdi. Tören sırasında Video Mapping sistemi ile Meclis binasına çeşitli görüntüler yansıtılacak.

BİRİNCİ MECLİS’TEN TBMM’YE YÜRÜYÜŞ YAPILACAK
Binlerce vatandaş Meclis’teki törenlerin başlangıcından yaklaşık beş saat önce TBMM bahçesine akın etti. Vatandaşların törene katılımı için Atatürk Bulvarı kapatıldı ve Meclis’in etrafı bariyerlerle çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Başbakan Yıldırım’ın İstanbul’daki törenin ardından Ankara’ya gelmesini müteakip Ulus’taki Birinci Meclis’ten TBMM’ye gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından anma törenlerinin başlaması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.