Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Ankaralılar Mumcu'yu Unutmadı

Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu ölümünün 23’üncü yıl dönümünde Yenimahalle’de anıldı. Batıkent Metro Durağında toplanan kalabalık, Uğur Mumcu Parkı'na yürüdü.

Uğur Mumcu ölümünün 23’üncü yıl dönümünde Yenimahalle’de yüzlerce kişinin katılımıyla anıldı. Uğur Mumcu Parkı'ndaki törene Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şube Başkanı Ali Karamahmut ve Meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, konuşmasına geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i anarak başladı. Uğur Mumcu ve Kamer Genç gibi isimlerin kolay yetişmediğini ifade eden Kartal, "Kamer Genç de, Uğur Mumcu kumaşından gelen bir siyasetçi. O da su katılmamış bir Kuvay-i Milliyeci’ydi. Kendisini rahmetle anıyoruz" dedi.

-YÜREĞİMİZ UĞUR MUMCU İLE ATIYOR-

Batıkent halkının yüreğinin Uğur Mumcu ile birlikte attığını anlatan Kartal, "Burada çok nitelikli bir kalabalıkla anma törenini gerçekleştirmekten büyük onur duyuyorum. Uğur Mumcu bunların üzerine gittiği için karanlık eller tarafından öldürüldü" diye konuştu. Uğur Mumcu gibi isimlerin kolay yetişmediğini aktaran Kartal, "Uğur Mumcu'yu diğer gazetecilerden ayıran en önemli özellik yurtseverliği, antiemperyalist ve tam bağımsızlık sevdasıydı. Uğur Mumcu gericiliğe bölücülüğe karşıydı. Uğur Mumcu ileri görüşlülük sayesinde o günlerden bu yaşadığımız günleri görmüştü. Bu konuda mücadele veriyordu. Uğur Mumcu'yu anlamak Mustafa Kemal felsefesine sahip çıkmaktır" şeklinde konuştu.

-"MUMCU HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞA KARŞI DURURDU"-

Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şube Başkanı Ali Karamahmut, Uğur Mumcu'yu özlemle andığını ifade ederek, "Uğur Mumcu her türlü haksızlığın, yolsuzluğun karşısında dimdik dururdu. Bugün olanları görünce onu daha iyi anlıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.