Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

“Anneler-Babalar, En Önemli Vazifemiz, Çocuklarımızı Rabbimizin Rızasına Uygun Yetiştirmektir”

Sabah namazında Erzincanlılarla buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Anneler – babalar, en önemli vazifemiz, çocuklarımızı Rabbimizin rızasına uygun yetiştirmektir” dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzincan programının ikinci gününde sabah namazında vatandaşlarla buluştu. Erzincan Cami Kebir Camii’nde gerçekleştirilen programda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını kıldırdıktan sonra camiyi dolduran Erzincanlılara seslendi.


Başkan Erbaş, insanların Allah’a ibadet etmek için yaratıldıklarını ifade ederek, “Onun için namaz kılıyoruz, oruç tutuyoruz. Bütün ibadetlerimizi onun için yapıyoruz. İbadetsiz bir Müslüman, bir kul düşünmek mümkün değil” dedi.

"Geleceğini kendilerine emanet edeceğimiz en büyük zenginliğimiz, varlığımız onlardır”
Müslümanların, ibadeti hayatın bir parçası olarak kabul ettiklerini, bunun inançlarının bir gereği olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Neslimiz de ibadeti hayatının bir parçası olarak kabul etmiş, inanmış alnı secdede olacaktır, kıyamete kadar böyle devam edecektir inşallah. Bunun için alnı secdede bir nesil yetiştirmenin önemini aklımızdan çıkarmamalıyız. Geleceğini kendilerine emanet edeceğimiz en büyük zenginliğimiz, varlığımız onlardır” diye konuştu. 


Başkan Erbaş, dünyevileşen dünyaya karşı ahiret inancını önemine değinerek “Dünyanın bizi aldatmaması için ahiret hayatını aklımızdan hiçbir zaman çıkarmayacağız. Ahiret hayatını aklından çıkarmayan nesiller yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.


“Çocuklarımıza sıcak bir lisan, mütebessim bir çehre ile yaklaşacağız”
Kur’an-ı Kerim’in Lokman Suresi’ndeki Hz. Lokman’ın evladı ile olan diyaloğu anlatan Başkan Erbaş, “Çocuklarımıza sıcak bir lisan, mütebessim bir çehre ile yaklaşacağız ve onlara ‘yavrucuğum’ diye hitap edeceğiz. “Yavrucuğun senin yapmış olduğun bir iş hardal tanesi kadar bile olsa, sert kayalıkların arasında olsa, göklerde olsa, yerin derinliklerinde de olsa, nerede olursa olsun, yapmış olduğun o işi Allah senin karşına getirecektir” Rabbimiz hesap gününe işaret ediyor. Lokman (as) çocuğuna inancı, ahiret inancını öğretiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize dünyanın onları aldatmasını önlemek için, ‘yavrum ölüm var, ahiret var, ne olur namazını ihmal etme, haram işleme, burada yaptığın her şeyin öbür dünyada hesabını vereceksin’ diye telkinlerde bulunacağız, hatırlatacağız. Elinden tutup camiye getireceğiz. Anneler – babalar, hayatta bizim en önemli vazifemiz, çocuklarımızı Rabbimizin rızasına uygun yetiştirmektir. Biz sahip çıkmazsak onlara sahip çıkacak onların yolunu camiden çeviren, onların yolunu başka yerlerde aramaya teşvik eden o kadar çok unsur var ki, onun için Hz. Lokman gibi çocuğumuzu karşımıza alacağız, onlara, gönülden severek öğreteceğiz, kolaylaştıracağız, müjdeleyeceğiz, nefret ettirmeyeceğiz. Bizim sayemizde çocuklarımızın gönlüne Allah, Peygamber, Kur’an sevgisi düşerse bu sevap, bu güzellik bize yeter. Rabbimizin rızasına ulaşmamıza vesile olur.” dedi. 


Başkan Erbaş, din görevlilerinin çocuklarla ve gençlerle ilgilenmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirterek, “Bununla ilgili ülkemiz genelinde bir proje başlattık, her imamımız 10 gence sahip çıkacak. Müftülüklerimiz bu projeyi takip edecek” şeklinde konuştu.  
4-6 yaş Kur’an kurslarında çocuklar için yapılan eğitimlere de değinen Başkan Erbaş, “Biz çocuklarımıza, sevgiyi, saygıyı, Kur’an-i değerleri, evrensel değerleri öğretiyoruz. Dürüstlük, doğruluk nedir bunları öğretiyoruz. Hoca hanımlar 4-6 yaşındaki çocuklara oyunlarla sevdirerek bunları öğretiyorlar” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.