Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti

Araç Kullanan Her İki Kişiden Biri Telefon İle Konuşuyor

Aksigorta'nın trafik araştırmasında ilginç sonuçlar çıktı. Yapılan araştırmada araç kullanan her iki kişiden biri telefonla konuşuyor.

Aksigorta’nın Yöntem Araştırma’ya, CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemi ile İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri, Malatya, Samsun, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır ve Trabzon’da yaşayan, Türkiye temsili “araç sahibi” olan kişilerle yaptırdığı araştırmada aldığı cevaplara göre, herhangi bir kaza anında önce ya acenteyi ya da aileden birini arıyoruz. Kadınların yüzde 45’i eşini arayacağını belirtirken eşini arayacağını söyleyen erkeklerin oranı yüzde 6’da.

Erkekler araçlarını eşleriyle paylaşmak istemiyor

Eşinin araçlarını kullanmasına izin veren kadınların oranı yüzde 60’ken erkeklerde bu oran yüzde 13’e kadar geriliyor. Bu da erkeklerin araçları üzerindeki sahiplik duygusunun oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Her 4 kadından biri park ederken tamponlarını çarpıyor

Türkiye’de her 3 kişiden biri araç kullanırken çarpma / sürtme, tampon çarpması ya da kaldırıma vurma gibi küçük kazalar yaşıyor. Park ederken kadınların dörtte birinden fazlası (yüzde 27) tamponlarını çarparken, araç giriş – çıkışlarında kapıyı çarpan kadınların oranı (yüzde 14) erkeklerin (yüzde 3) 5 katına yakın.

 

 

 

 

Yaş ilerledikçe araba yıkama sayısı da düşüyor

Özellikle 18 – 34 yaş aralığında araba yıkama sıklığı haftada birin üzerindeyken yaş ilerledikçe düşüş görülüyor. Özellikle 65 yaş üstü araç sahipleri araçlarını ayda bir kez yıkatıyorlar.

Araç kullanan her iki kişiden biri telefonla konuşuyor

Yapılan araştırma son zamanlarda daha da ağırlaştırılan cezalara rağmen araç kiti kullanmadan telefonla konuşan sürücü sayısında belirgin bir düşüşün gerçekleşmediğini göz önüne seriyor. Özellikle 25 – 34 yaş arası araç sahiplerinin yarıdan fazlası (yüzde 55) araç kiti kullanmadan telefonla konuşmaya devam ediyor. Cep telefonundan yol durumuna bakmak da araç kullanırken yapılan ihlallerin başında geliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.