Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

ARED, Sağlık Çalışanları İçin Koronavirüs Kalkanı Üretti

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınında sağlık çalışanlarını operasyon sırasında virüsten koruyacak Koronavirüs Ventilasyon Siperi üretimi başladı. Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) tarafından üretilen Ventilasyon Siperleri, Türkiye’nin dört bir yanındaki ilgili hastanelere bağışlanmaya başlandı. Ventilasyon Siperleri, sağlık ekipleri tarafından Koronavirüslü hastaları entübe ederken kullanılacak.

Dünyayı her geçen gün daha fazla etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgını en çok sağlık çalışanlarını tehdit ediyor. Sağlık çalışanları için en büyük risk ise entübasyon yani solunum cihazına bağlama işlemlerinde yaşanıyor. Entübasyon işlemi sırasında sağlık çalışanlarını korumak için Koronavirüs Ventilasyon Siperi kullanılıyor. Söz konusu işlem sırasında çalışanlar virüs taşıyan hastaya bir kutunun arkasından özel eldivenlerle müdahale edebiliyor.

Türkiye’de 9 milyar dolarlık büyüklük ile 125 bin kişiye istihdam sağlayan endüstriyel reklamcılık sektörü yerli bir çözüm sunmak için harekete geçti. Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), hızla Koronavirüs Ventilasyon Siperi üretimine ve dağıtımına başladı. ARED üyesi malzeme tedarikçileri ve üreticilerin desteğiyle üretilen Koronavirüs Ventilasyon Siperleri Türkiye’nin dört bir yanındaki ilgili hastanelere bağışlanmaya başlandı.

75 hastaneye gönderiliyor

Konuyla ilgili açıklama yapan ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, “Ülkemizin Koronavirüs ile mücadelesinde büyük bir emek göstererek mesai harcayan sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için ARED olarak harekete geçtik ve onları operasyon sırasında virüsten koruyacak Koronavirüs Ventilasyon Siperi üretimlerini, tedarikçi ve üretici üyelerimizin destekleriyle başlattık. Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, Türkiye’nin dört bir yanındaki sağlık çalışanlarından birebir toplanmış olan talepler dahilinde üretilmeye ve sevk edilmeye başlandı. Üyelerimiz ve destekçilerimizle güçlendiğimizi, fayda üretebildiğimizi, imkanı olan herkesi bu harekete davet ettiğimizi bir kez daha belirtmek isterim.” dedi. 

İlk etapta kritik öneme sahip 5 hastaneye teslim edilen Koronavirüs Ventilasyon Siperleri 70 hastaneye daha bağışlanacak. Ayrıca yeni taleplerle üretim de devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.