Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

“Artan Vaka Ve Yoğun Bakım Sayısına Rağmen, Sağlık Sistemimiz Dimdik Ayaktadır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, “Kurduğumuz güçlü sağlık altyapısı sayesinde, gelişmiş ülkeler dâhil pek çok yerde adeta ayyuka çıkan tıkanıklıkların önüne geçilmiştir. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen, sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi açılışına katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin İstanbul’a, ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, diğer alanlarla birlikte sağlıkta gerçekleştirdiği atılımların anlamının, Koronavirüs salgını döneminde çok daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Türkiye’nin salgını, 40 bin yoğun bakım yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 1.213 bilgisayarlı tomografi cihazı, 4 binin üzerinde tedavi kurumu, bir milyon 100 bin sağlık ordusuyla karşıladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün hizmete açtığımız 758 yatak kapasiteli Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’yle birlikte, ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete geçirmiş oluyoruz” dedi.

“KURDUĞUMUZ GÜÇLÜ SAĞLIK ALTYAPISI SAYESİNDE TIKANIKLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Kurduğumuz güçlü sağlık altyapısı sayesinde, gelişmiş ülkeler dâhil pek çok yerde adeta ayyuka çıkan tıkanıklıkların önüne geçilmiştir. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen, sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır. Bu vesileyle, vatandaşlarımızı TAMAM olarak ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına daha titiz bir şekilde riayete davet ediyorum.”

Hastalıktan korunmanın çaresi bulunana kadar, her vatandaşın kendi tedbirini uygulaması gerektiğini belirten ve uyarılarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta sağlık çalışanlarımız olmak fedakârca görev yapan insanlarımızın hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için, milletimizin her bir ferdini, tedbirlere uyarak salgın tehdidini bir an önce ortadan kaldırma seferberliğine davet ediyorum. Bu seferberlik, en az içeride ve dışarıda verdiğimiz diğer mücadeleler kadar önemlidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.