Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Atatürk Havaalanında 13 Bin 300 Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi

İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Müdürlüğü’nde 13 bin 300 adet cep telefonu ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza Ekiplerince İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Müdürlüğü’nde 13 bin 300 adet cep telefonu ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü’ne Hong-Kong’dan gelen ve “gemi motor aksamı” olarak beyan edilen bir kargodan şüphelenilmesi üzerine kargo ve işlemleri takibe alındı.

Açıklamaya göre, gümrük işlemlerini gerçekleştireceği beyan edilen müşavirlik firmasından eşyaların kendilerine ait olmadığı bilgisi alınırken, söz konusu bildirim sonrası eşya ile ilgili şüphelerin artması üzerine kargo x-ray taramasına sevk edildi.

Yapılan tarama sonucu kargonun içinde beyan edildiği gibi gemi motor aksamı bulunmadığı tespit edildi. Kolilerde 13 bin 300 adet cep telefonu bulundu. Savcılıktan alınan talimat gereği gümrüklenmiş değeri 4 milyon 500 bin TL olan telefonlara el konuldu ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.