Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri gündem özeti süt

Atık Su Arıtma Tesisine 37 Milyar Liralık Yatırım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili olarak, “ Atık su arıtımı eylem planı kapsamında 1051 adet arıtma tesisinin 2023 yılına kadar faaliyete geçeceği müjdesini verdi. Tesisler için yapılacak yatırım miktarı ise 37 milyar lira” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Suyun ikamesinin olmadığı ve onun yerine başka bir şeyin konulamayacağına dikkat çeken Özhaseki, şunları ifade etti:

“Bu Hayati Konuyu Sürekli Canlı ve Dinamik Tutuyoruz”

“Onun için su, yaşamdır, yaşam kaynağıdır. Tükendiği zaman, yeniden üretimi mümkün değildir. Onun için dünyayı ayakta tutan, doğayı yenileyen ve canlı yaşamını sürmesini sağlayan, sudur. Fakat bu gerçek ne yazık ki unutuluyor. Ve hiç bitmeyecekmiş gibi ölçüsüz kullanılabiliyor. Gerek kirleterek gerek israf ederek, suyun sonunu hazırlamak, doğa ve canlı yaşamını bilinçli bir şekilde intihara sürüklemektir. Bakanlık olarak su ile ilgili ayrı bir gündem konumuz var. Bu hayati konuyu sürekli canlı ve dinamik tutuyoruz. Boşa giden her bir damlanın telafisi olmadığını biliyoruz. Bu noktada atık su arıtmı eylem planı kapsamında 2023 yılına kadar 1051 adet atık su arıtma tesisini hayata geçireceğiz. Bu da yaklaşık olarak 37 milyar liralık bir yatırım yapıyor.”

Dünya Su Gününde, suyun korunmasında farkındalık ve kullanımında bilinç oluşturması konusunu önemsediklerinin altını çizen Bakan Özhaseki , “Bu vesileyle yeniden belirtmek isterim ki, biz bakanlık olarak üzerimize düseni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Fakat bu konuya sadece resmi eller tarafından değil vatandaşlarımız tarafından da sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü boşa giden her bir damla, gelecekten bir nefes kaybetmektir” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.