Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Pandemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

"Atılan Başlık Terbiyesizlik, Seviyesizliktir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karargah rahatsız” haberine sert tepki göstererek, “Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Pakistan ziyareti öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın yanında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da yer aldı.

-“BİRİNCİ KONU EL BAB”-

Genelkurmay Başkanı ile Beylerbeyi Sarayı’ndaki görüşmenin birinci konusunun, El Bab operasyonunun tamamlanması sürecine yönelik çalışmalar olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye-ABD-Rusya arasındaki bu görüşmelerde nerelere geldik, ondan sonra onlarla yapılacak olan görüşmelerde ne durumdayız, onların bir değerlendirmesini birlikte yapma fırsatını bulduk. Malum El Bab operasyonu tamamdı ama tabi oradaki sürecin bitmesi anlamına değil. Çünkü bizim buradaki hedefimiz Cerablus, Dabık, El Bab. Ama ondan sonra da tabi koalisyon güçleri ile Rusya ve ABD ile mutabık kalmamız halinde gerek Münbiç gerekse Rakkaya yönelik de atılacak olan adımlar var. Bunları biz yakın bir ülke olarak Rusya ile görüşmemiz, stratejik müttefik olarak ABD ile koalisyon güçleri ile yapacağımız dayanışma, bunların hepsi bu süreç içerisinde önem arz ediyor” diye konuştu.
Türkiye’nin yaşanan gelişmeleri uçaktan seyretmek gibi bir durumun içerisinde olamayacağını ifade eden Erdoğan, “Çünkü daha önce bunları uzaktan çok seyrettik. Seyrettik ama bunların bize belli bedelleri oldu. ‘Artık hem masada olacağız hem de arazide olacağız’ dedik, bunları açıkça dost, muhatap, müttefik kim varsa hepsine söylemiş bulunuyoruz” dedi.

-“HERKES YERİNİ, KONUMUNU BİLECEK”-

Hürriyet gazetesindeki “Karargah rahatsız” başlığının “çok çirkin” olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“7 soruya 7 cevap, öbür tarafta ‘Karargah rahatsız’ başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni haydi haydi rahatsız etmiştir. Çünkü bizim rahatsız olduğumuz bir konudan silahlı kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Çünkü biz aynı vücudun azaları gibiyiz. Silahlı Kuvvetler rahatsız olursa biz rahatsız oluruz, biz rahatsız olmuşsak Silahlı Kuvvetleri haydi haydi rahatsız olur. Bu işin başta neresidir, devlettir, hükümettir ve silahlı kuvvetler devletin bir uzvudur. Çok açık net söylüyorum. Burada yapılan çok açık net söylüyorum, atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz.

Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunların bunlar eski alışkanlıkları. Bu eski alışkanlıklar artık geride kaldı herkes yerini bilecek. Herkes konumunu bilecek ve yerini konumunu bilerek adım atacak. Şimdi siz kalkıp da ‘7 soruya 7 cevap’ derken silahlı kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz.”

-“GENELKURMAY BAŞKANININ CUMHURBAŞKANIYLA ULUSLARARASI TOPLANTIYA GİTMESİNDEN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?”-

Genelkurmay Başkanı’nın kendi seyahatlerine eşlik etmesine yönelik değerlendirmeleri de sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Cumhurbaşkanıyla beraber Genelkurmay Başkanı nereye giderse yanında gidiyor’ gibi ifadelerle ayrıca terbiyesizlik daha yapıyorsunuz. Bir Genelkurmay Başkanı’nın Cumhurbaşkanı ile hatta hatta Başbakan ile herhangi bir uluslararası toplantıya gitmesi noktasından daha tabi daha doğal ne olabilir? Bunlar dünyayı da bilmiyorlar, bunlar dünyayı da tanımıyorlar” dedi.

Dünyanın tüm liderlerinin Türkiye’ye geldikleri zaman yanlarında genelkurmay başkanını, güvenlikle ilgili birçok yetkilisini getirdiklerine dikkat çeken Erdoğan, “Bunların bundan da haberi yok. Ama sorduğun zaman ‘yok amiral gemisiymiş, yok şuymuş, yok buymuş’ gibi de hava atarlar. Kusura bakmasınlar artık böyle bir şey yok. Yani bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini de ağır ödeyecektir” diye konuştu.

-“BU NE DENSİZ BİR YAKLAŞIMDIR”-

Pakistan’a bir ekonomi zirvesine katılmak üzere gittiklerini anımsatan Erdoğan, söz konusu zirvede birçok konunun görüşüleceğini, bunların arasında savunma, ekonomi, ticaret ve turizmin de yer aldığını kaydetti. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bunları biz görüşürken bu işin sorumlusu olan kişilerin bizim yanımızda olmasından daha tabi daha doğal ne olabilir. Bu ne densiz bir yaklaşımdır. Öyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar. Bunu da Genelkurmay Başkanımızla görüştük. Biraz sonra kendileri bu konuyla ilgili biraz daha detaylı teferruatlı açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklar. Fakat bunlar bizleri ciddi manada üzmektedir. Çünkü her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bir dönemde bu tür yaklaşımları, ben kusura bakmasınlar affedilir bulmuyorum.” 

-FIRAT KALKANI HAREKATI-

Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili, “Münbiç’e yapılacak olası bir harekat, TSK ve ÖSO ile mi gerçekleştirilecek yoksa ABD ile Rusya’nın da mutlaka içerisinde olacağı bir operasyon mu olması planlanıyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Amerika başta Özgür Suriye Ordusu’na olumlu yaklaşmasına rağmen daha sonra ‘Suriye Demokratik Güçleri’ diye bir yapı ortaya koydu. Biz buna karşı çıktık çünkü bu yapının içinde PYD, YPG gibi terör örgütü mensupları da var. Bizim kesinlikle PYD ve YPG’den kimseyle beraber olmamız mümkün değil, bunlarla beraber böyle bir mücadelenin içine girmeyiz, dedik. Çünkü bir terör örgütünü diğer terör örgütünün karşıtı gibi görmemiz mümkün değil.

-“CİDDİ BİR BEDEL ÖDETTİK, SON RAKAM 3 BİNİ GEÇTİ”-

Mücadelemizi de ÖSO ile birlikte yürüttük; Cerablus’ta, Rai’de, Dabık’ta, El Bab’da başarı. ÖSO’nun da birçok şehidi oldu. Bu arada bizim de şehitlerimiz var ama buradaki kahramanlarımız DEAŞ’a da çok ciddi bir bedel ödetti. Son rakam, 3 bini geçti. Bu kararlılığımız aynen devam ediyor. Şimdiki safha, daha önce belirlediğimiz Münbiç’tir. Münbiç Araplara ait olan bir yerdir. PYD ve ya YPG’nin yeri değildir.

Biz bunu da Amerikalı dostlarımıza söyledik, ‘Fırat’ın doğusuna kesinlikle PYD ve ya YPG’nin geçmesi gerekir, bunların burada kalmaması gerekir’ dedik. Onlar, ‘geçti, geçiyor’ bunu söylediler ama hala geçmiş değil. Bunların oradan tamamen boşalması lazım. Oraya da Münbiç’in yerel halkının gelmesi lazım.

-“YETER Kİ DEAŞ’I RAKKA’DAN TEMİZLEYELİM”-

Bizim buradaki mücadelemiz DEAŞ’ladır. Dolayısıyla DEAŞ’la olan bu mücadelemizde, eğer hakikaten müttefiklerimiz DEAŞ’la olan mücadelemizde samimiyseler, biz de diyoruz ki ‘sizinle birlikte hareket ederiz, yeter ki DEAŞ’ı Rakka’dan da temizleyelim. Burayı da gerçek sahiplerine teslim etmiş olalım.’

Türkiye olarak bizim buralarda kalma diye bir derdimiz, bir amacımız yok. Buraların sahipleri kimlerse onlar gelsin çünkü buralar bize tehdit oluşturuyor. Bize tehdit oluşturacak bir bölge biz çevremizde istemiyoruz.”

-TSK’DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALDIRILMASI: AŞIRILIĞA KAÇAMADAN-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’da başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Bu konu tabii yeni bir konu değil. Beklentiydi. Bu konuda arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptıktan sonra hükümet olarak ve konuyla ilgili olarak adım atıldı. Hayırlısıyla şu anda başlamış vaziyette. Temennimiz odur ki hazırlanan bu noktadaki mevzuata göre hanım kardeşlerimiz de kendilerinin inanç hürriyetinden, bütün bu noktadaki emek noktasında, iş temini noktasındaki özgürlüklerinden, hürriyetinden her yerde istifade edebilmesidir.

Bu silahlı kuvvetlerimizde de, emniyet teşkilatımızda da, yargıda da, eğitimde de her yerde malum bu ön açılmış vaziyette. Bundan sonraki süreçte de bütün bu mağdur mazlum hanım kardeşlerimiz bundan istifade etmek suretiyle tüm kurumlarda yerlerini alabileceklerdir.

Temennim odur ki hiçbir aşırılığa fırsat vermeden, aşırılığa gitmeden, bunların çerçeve içerisinde devamı inanıyorum ki bütün gerilimleri alacak. Bu kurumlarımız çok daha rahat bir şekilde yoluna devam edecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.