Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

Avrasya Meclis Başkanları Toplantısı Başladı

Avrasya Meclis Başkanları Toplantısı, TBMM’nin himayesinde bugün başladı.

TBMM’den yapılan açıklamada,  daha önce Rusya Federasyonu ve Güney Kore tarafından gerçekleştirilen Avrasya Meclis Başkanları Toplantısı'nın üçüncüsü TBMM’nin himayesinde Antalya'da gerçekleştiriliyor. Bugün başlayan toplantıda 38 ülkenin Meclis Başkanı, Başkan Yardımcısı veya milletvekili seviyesinde temsil edileceği dile getirilen açıklamada, küresel ve bölgesel düzeyde sürdürülebilir kalkınmaya yönelik güncel zorlukları ele almak ve bu zorlukları bertaraf etmek için uluslararası işbirliğini artırmak amacıyla toplantının ana teması ‘Avrasya’da Ekonomik İşbirliği, Çevre Sürdürülebilir Kalkınma’ olarak belirlendiği ifade edildi. 

Açılış töreninin yarın saat 10:00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü mesajı ile başlayacağı kaydedilen açıklamada, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi Başkanı Moon Hee Sang ve Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin’in birer açılış konuşması gerçekleştireceğini dile getirildi.  Toplantı 11 Ekim’e kadar devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.