Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Bağımsız Sağlık-Sen’den “Liyakat, Alın Teri Ve Hak” Çağrısı

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar kapsamında kamuda ve özel sektörde görevinden uzaklaştırılan 80 bin kişinin yerine yapılacak işe alımlarda “liyakat, alın teri ve hak” kriterlerinin gözetilmesi çağrısında bulundu.

Hükümetin yaptığı çalışmayla işe alımlarda artık KPSS’den yüksek puan almanın yeterli olmayacağını, adayların bir de kurumlarda mülakata alınacağını ifade eden Bayraktar, “Kopyacıların aksine sınava yıllarca alın teriyle çalışan, zaman ayıran ve yazılı sınavlar sonucu hak ettikleri kadroyu insanların mülakat sonucu alamayacak olmaları gerçeği bizleri derinden yaralamaktadır. Artık hak ve hukuk çerçevesinde kamuda ve özel sektörde işe alımlar liyakat gözetilerek yapılmalıdır” dedi.

Yıllardır kamuda mülakatların, torpilin ve adam kayırmacılığın kılıfı olarak kullanıldığını ifade eden Bayraktar, “Daha önce Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Şube Müdürlüğü sınavında da aynı sorunla karşılaştık. Sınavda birinci olan arkadaşımız mülakatta elenerek göreve başlatılmadı. Zaten bugün ülkenin başına gelenler ve 80 bin kişinin görevden uzaklaştırılmasına neden olan anlayış da,  tam da bu adam kayırmacı anlayışın ürünüdür. Yıllardır hak ve hukukun çiğnendiği kamu kurumlarına gerçekten hak eden insanların yerleştirilmediği için bugün Türkiye böylesi bir ihanetle karşı karşıya kalmıştır” dedi.

-KAMU VİCDANI BİR KEZ DAHA YARALANMAMALI-
Kamuda ve özel sektörde bu hain terör örgütü ile irtibatı olan herkesin temizlenmesini ve görevden el çektirilmesini sonuna kadar desteklediklerini belirten Bayraktar, “Şimdi hükümet yeni bir sınavla karşı karşıyadır. Ya geçmişte yaptığı hataları tekrarlayarak yine iş bilmez, yalnızca birilerinin adamı olmayı iyi beceren kadroları kamuda ya da özel sektörde istihdam edecek ya da gerçekten derdi ekmek parası kazanmak, evini geçindirmek olan ve bunun için sınavlarını başarılı bir şekilde vermiş işini bilen bu ülkenin çalışkan insanlarını göreve başlatacaktır. Eğer getirilen mülakat zorunluluğu ile insanlar yine siyasi görüşüne, mezhebine, inancına göre elenecekse bundan kamu vicdanı büyük zarar görecek ve yaralanacaktır. Hükümetin böylesi bir yara açmaya ise hakkı yoktur” dedi.

-MAHKEMELER MÜLAKATI UYGUN BULMUYOR-
Sözlü mülakatların daha önce pek çok hak kayıplarına sebebiyet verdiğini belirten Bayraktar, özelde ve kamuda işe alınacak insanların subjektif kriterlere göre değerlendirmeye tabi tutulmasının artık bir garabet olmaktan öteye geçmediğini ifade etti.  Bayraktar, şöyle devam etti:
“Bizim tek istediğimiz adalet. Eğer bir sınav yapılmış ve bu sınavdan alınan puan işe yerleştirmeye yeterli ise insanların bir de ‘Hadi gelin o sınavı geçtiniz ama bizim sözlü sınavımızı geçebilecek misiniz’ denilerek mülakata alınmaları yanlışları da beraberinde getirecektir. O nedenle bir sistem değişikliği kaçınılmazdır. Ne birilerinin adamı olan ne de iş bileyenlerin artık adam kayırmacı yöntemlerle şerefiyle çalışmak isteyen insanlara tercih edilmesi kabul edilemez. Bu nedenle hükümet gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.