Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik ORDU erdoğan tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir fatih duruay David Dastmalchian rusya

Bahçeli’den Bayram Mesajı’nda Kerkük Vurgusu: Buna Asla İzin Verilmemeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak, “Peşmerge yönetimi 25 Eylül’de yapmayı planladığı sözde Kürdistan referandumunda hala inat ve ısrar etmektedir. Bunun yanında, 29 Ağustos’ta toplanan Kerkük Vilayet Meclisi’nin sözde referanduma Kerkük’ü de dahil etme kararı rezaletler ve hıyanetler serisine yeni bir ilavedir. Türkmen yurtları asil ve asli sahiplerinden koparılmak istenmektedir. Buna izin verilmemeli, buna asla müsaade edilmemelidir” dedi.

Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında; Myanmar’ın Rakhayn Eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırı ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılması planlanan referanduma yönelik açıklamaları ön plana çıktı.

“Sıkılı Yumrukları Açmalıyız”

“Kurban, aynı zamanda birbirimize daha yakın durmanın, birbirimizi tanıyıp önyargıları parçalamanın mübarek ve muazzez bir imkanıdır” diyen Bahçeli,  “Sıkılı yumrukları açmak için bayramlaşmalıyız. Gerginlikleri yumuşatmak, küslükleri bitirmek, küskünleri barıştırmak için bayramı bir kucaklaşma vesilesi olarak değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Küskünlere Mesaj

Bahçeli, kurban Bayramı mesajında, küskünlüklere dikkat çekerek, “Dargın yüzleri, solmuş duyguları, sönmüş ilişkileri, soğumaya terk edilmiş diyalogları eski havasına ulaştırmak, arzu ve temenni ettiğim seviyelere çıkarmak amacıyla bayramı ulvi bir milat, kutsi bir misak olarak görmeliyiz. Bilinmelidir ki, kavgada hayır yoktur, ayrılık ve bölünmede sonuç yoktur”  değerlendirmesinde bulundu.

Müslümanlara Yapılan Saldırı

MHP Genel Başkanı, Müslümanlara yapılan saldırılara da dikkat çekerek, şöyle dedi:
“Türkiye’nin hassas ve kırılgan gündemi devamlı surette kökleşirken, gönül coğrafyalarımızdan gelen kara ve acı haberler bizleri derinden üzmektedir. Müslümanlar zalimlerin, insan canından, insan kanından nemalanan gaddar ve barbarların kurbanı olmaktadır. Maalesef Myanmar’ın Rakhayn Eyaletinde 25 Ağustos’tan beri, önceki vahşetleri mumla aratacak bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Güvenlik operasyonları bahanesi altında binlerce Müslüman’ın katledilmesi insanlığın gözleri önünde cereyan etmektedir. İnsani kriz felaket boyuttadır. Myanmar’da çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil ve masumların hedef alınması şiddet ve dehşetin boyutundaki korkunç ve kahredici gerçeği çok net ortaya koymaktadır. Özellikle Bangladeş sınırında Müslümanlar saldırgan ve acımasız niyetlere kurban gitmektedir.

Müslümanlara yönelmiş saldırıları lanetliyor, çok acil insani ve diplomatik müdahalelerle kıyım ve katliamın önüne geçilmesi çağrısında bulunuyorum. Uluslararası toplumun gün be gün katlanan ve nerede duracağı belirsiz olan feci olaylara ilgisiz ve duyarsız kalmaması en içten beklenti ve temennimdir.”

Referandum Çağrısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, IKBY’nin 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunu bir kez daha hatırlatarak şöyle dedi:
“Bunun yanında, 29 Ağustos’ta toplanan Kerkük Vilayet Meclisi’nin sözde referanduma Kerkük’ü de dahil etme kararı rezaletler ve hıyanetler serisine yeni bir ilavedir. Türkmen yurtları asil ve asli sahiplerinden koparılmak istenmektedir. Buna izin verilmemeli, buna asla müsaade edilmemelidir. Çünkü Türkmeneli Türk’ün öz yurdudur. Kerkük Türk’tür, mütecaviz emel, hedef ve etnik soykırıma tabi tutulamayacaktır. Türkiye her türlü ihtimali stratejik ve milli güvenlik şuuru kapsamında planlamalı, güney sınırları boyunca senaryosu yazılan hain ve hasmane oluşum ve yapılara göz açtırmamalı, fitneyi odağında etkisiz hale getirmelidir. İnanıyorum ki, kavrayıcı ve kuşatıcı tahlil ve milli terbiye maharetiyle, çeşitlilik gösteren iç ve dış sorunların üstesinden gelmek için bayramlar aradığımız gücü fazlasıyla bahşedecektir. Yeter ki, bunları görmesini bilelim. Yeter ki, bunları fark edecek basiret cevherine haiz olalım.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.