Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Bakan Akar: FETÖ ile Mücadelede 20 Bin 62 Personel Silahlı Kuvvetlerden Uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; “Şu ana kadar 20 bin 62 personel Silahlı Kuvvetlerden uzaklaştırıldı. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını bu hainlere giydirmemek için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstereceğiz. Bu üniformayı onlara giydirmeyeceğiz.” dedi. 

"Türkiye'nin, Suriye ve Irak'ın iç işlerine karıştığı" yönünde söylemlerde bulunulduğuna işaret eden Bakan Akar, "Bunu söyleyen Orta Doğu, Arap ülkelerinde kaç mülteci var, Suriyeli kaç kişiyi almışlar, misafir ediyorlar?" sorusunu yöneltti.

Bu söylemlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Bakan Hulusi Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mülteci meselesi insani bir dram ve trajedi. Bu konuda dünyada Türkiye kadar duyarlı olan başka bir ülke yok. İnsanların, çocukların olduğu bir lastik botun patlatılmasına, batırılmasına hangi insan 'evet' diyebilir. Ekmeksiz, susuz, yağmurun altında, çamurda kim ateş edebilir? Böyle bir şey mümkün mü? Türkiye'nin yapmadıklarını ve ne yaptığını iyi görmek lazım." 

TSK mensuplarının özlük haklarıyla ilgili yapılanlara da değinen Bakan Akar, özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli gayretin gösterildiğinin altını çizdi.

İyileştirmelere yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan Bakan Akar, subay, astsubay, uzman ayrımı yapılmadan konunun bir bütün halinde ele alındığını aktardı.

Bakan Akar, ayrıca emekli subay ve astsubay dernekleriyle de yakın temasta bulunulduğunu, muvazzafların yanı sıra emekli personelin de hayatının kolaylaştırılması için gerekenleri yaptıklarını, girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Oruç Reis araştırma gemisine refakat eden birliklerin 6 aydır denizde görev yaptığına dikkati çeken Bakan Akar, güvenlik operasyonlarında görev alan askerlerin de uzun süredir bölgede bulunduğunu söyledi.

Bakan Akar, özlük hakları düzenlemesi çalışmalarının, hakkın, adaletin sağlanarak, birlik ve beraberlik bozulmadan, kimseyi kimseye tercih etmeden yürütüldüğünü dile getirdi.

ÜNİFORMAYI HAİNLERE GİYDİRMEYECEĞİZ 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ'yle mücadeleye ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstihbarat birimlerimizden, Milli İstihbarat Teşkilatımızdan, emniyet istihbarat teşkilatımızdan, savcılıklarımızdan, kendi hiyerarşimizden, ilave bilgi, belge çıktıkça, ilave kanaatler oluştukça tereddütsüz gereği yapılmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar bütün Silahlı Kuvvetlerde aynı kurallar, ilkeler, kriterler çerçevesinde bu işlemler yapıldı. Şu ana kadar 20 bin 62 personel Silahlı Kuvvetlerden uzaklaştırıldı. Bu konuda bizler, komutan arkadaşlarım, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını bu hainlere giydirmemek için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstereceğiz, bu üniformayı onlara giydirmeyeceğiz."

"Sayılar azalıyor, gücümüz azalıyor" söylemlerinin de doğru olmadığının altını çizen Bakan Akar, "Operasyon ve tatbikatlarla TSK'nin, 15 Temmuz'un ardından, hainler içimizden temizlendikten sonra etkinliğini, caydırıcılığını, saygınlığını artırmakta olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Bakan Akar, kara, deniz ve hava hareket alanlarına siberin de eklendiğini söyledi.

Siber alanın korunması için de gayret gösterildiğini ifade eden Bakan Akar, bu konuda ciddi girişimler ve çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Bakan Hulusi Akar, siber güçlerde de caydırıcılığın yükseltilmesi için gerekli gayretin gösterildiğini sözlerine ekledi.

MESAİ ARKADAŞLARIMI TEK TEK ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

TSK'nin vatan ve millet için yapılması gereken görevleri en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla milletin emrinde, görevinin başında olduğunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bunları yaparken asil milletimizin sevgisinden, duasından, bize olan güveninden aldığımız ilhamla, verilen bütün görevleri bugüne kadar eksiksiz yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda yurt içinde, sınır ötesinde, Mavi Vatan'ımızda, semalarımızda, zorlu hava ve arazi koşullarında, kahramanlık ve fedakarlıkla 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içinde görevlerini yürütmeye çalışan değerli silah ve mesai arkadaşlarımı tek tek alınlarından öpüyorum, onlara kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, Oruç Reis ve Fatih araştırma gemilerine refakat eden personele de başarı dileklerini iletti.

ZAFER BAYRAMI’NDA MİLLETİMİZE ARMAĞANIMIZ OLACAK

Bakan Hulusi Akar, kazanılan başarılarda en büyük payın şehitlere ait olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Canlarını dahi gözlerini kırpmadan bu vatan, bu millet için feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Onların ailelerini hiçbir zaman bırakmadık, bırakmayacağız. Onlarla gece gündüz beraberiz. Onlara da sabırlar diliyorum. Onlar artık büyük Silahlı Kuvvetler ailesinin bir parçası, onlar bizimle beraber olacaklar.

Asil milletimizin, değerli mesai ve silah arkadaşlarımın Zafer Haftasını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten, en samimi duygularla kutluyorum. Kendilerine daha nice başarılar, zaferler temenni ediyorum. Bu noktaya gelmemizde sevgisiyle, desteğiyle, güveniyle bize daima ilham kaynağı olan asil milletimize, mazlum milletimize, kahraman ve fedakar milletimize şahsım ve arkadaşlarım adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda internet sayfamızda asil milletimize bir armağanımız olacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.