Bakan Akar: “Terör Yuvaları Teröristlerin Başlarına Yıkıldı”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemizi, milletimizi, karakollarımızı, üs bölgelerimizi taciz eden, buralara saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı." dedi. 

Son dönemde Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudut ve halkımızın güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekâtı düzenlendi.

Yurt genelindeki muharip üs komutanlıklarından gece yarısı kalkan savaş uçakları düzenledikleri şok harekâtla Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’taki terör yuvalarını yerle bir etti.

“Pençe-Kartal Operasyonu” adı verilen harekât öncesinde hedefler özenle seçildi. Harekâtın planlaması sırasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami hassasiyet gösterilirken aynı özen harekâtın icrasında da sergilendi. Sadece terör örgütüne ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan hedefler savaş uçakları tarafından imha edilirken, harekâtta büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı.

81 HEDEF KISA SÜREDE İMHA EDİLDİ

Harekâtta savaş uçaklarının yanı sıra İHA’lar da görev aldı. Bunların yanı sıra havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları da harekâta katıldı. Harekât kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa bir sürede imha edildi. 

Uçakların hedefleri vurmasının hemen ardından mağaralarda ikincil patlamaların meydana gelmesi dikkat çekti. Söz konusu patlamaların hedeflerdeki mühimmat ve akaryakıtın isabet almasından dolayı meydana geldiği belirlendi. 

AKAR VE TSK KOMUTA KADEMESİ HAREKÂT MERKEZİ’NDE 

“Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor” ifadeleriyle kamuoyuna duyurulan harekâtı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal takip etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Herakat Merkezi’nde harekât öncesinde brifing
alan Bakan Akar ve Komutanların talimatlarının ardından harekât başladı. Bakan Akar ve Komutanlar operasyonu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti.

AKAR’DAN PİLOTLARA TEBRİK

Harekâtın başarıyla tamamlanmasının ardından Bakan Akar, üslerine dönüş yolunda olan pilotlara telsizden seslendi. Pilotları başarıyla tamamladıkları görevlerinden dolayı tebrik eden Bakan Akar, şunları söyledi: 

"Pençe-Kartal Operasyonumuz sizlerin fedakarlığı ve kahramanlığıyla başarıyla tamamlandı. Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemizi, milletimizi, karakollarımızı, üs bölgelerimizi taciz eden, buralara saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı. Bundan dolayı hepinizi kutluyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bugüne kadar yaptıklarınızdan dolayı sizi şahsım, Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız adına kutluyorum. Vatan size minnettar.” 

Pilotlar da Bakan Akar’ın sözlerinin ardından telsizden “Hava Kuvvetlerinin vurucu gücü olan bizler her zaman göreve hazırız” ifadelerini kullandı.

Operasyonun başarı ile tamamlanmasına müteakip uçaklar emniyetle üslerine döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.