Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs chp Covid19 terörist rusya Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Bakan Arslan’dan "Mavi Balina" Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mavi Balina oyununun zararlı içeriğe sahip olduğunu belirterek, “Zararlı oyunları yasaklayabiliyoruz, yayınını durdurabiliyoruz. Ancak bunun diğerlerinden farkı şu, kişiler birbiriyle irtibat kurup direkt link oluşturup oynadıkları için müdahale edip yasaklayamıyorsunuz. Ancak bu hizmeti sağlayan internet servis sağlayıcılarının bu tip zararlı oyunları oynatmaması bu hizmeti vermemesi adına düzenlemelerimiz var. Bu konuda onları tekrar uyardık” dedi.

Bakan Arslan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Servilerin denetlenmesi, öğrencilerin taşınması, herhangi bir aksaklık yaşanmaması konusunda üç bakanlığın çok titiz bir çalışma yaptığını söyleyen Arslan, çalışmanın Cuma gününe kadar bitirilmesinin beklendiğini, ardından bakanlar düzeyinde çalışmaya nihai halinin verileceğini söyledi. “Amacımız geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz eğitimlerine giderken, insanlarımız işlerine giderken en iyi servis hizmetlerini alabilsinler” diyen Arslan, “Herhangi bir eksiklik, aksaklık yaşanmasın. Bu hizmetleri veren araçların sahip olması gereken donanımlar ve şartları sağlayıp sağlamadıklarını çok ince ayrıntısına kadar denetleyelim. Bunları kullanacak sürücülerin de belli şartları sağlaması, özellikle mevcut yönetmelikte daha önce cinsel istismar suçu ve uyuşturucudan ceza alıp affa uğramış olsalar dahi bunların görev yapamayacakları mevcut. Yeni yönetmelikle ilgili üç bakanlık çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni yönetmelik çalışmalarında okul aile birliklerinin de işin içinde olabileceği ama özellikle velilerin haklarının herhangi bir şekilde istismar edilmeyeceğini belirten Arslan, “Çocukların servislerle en iyi şekilde taşınması konusunda gerekli kriterleri biz koymuşken birilerinin bunu uygulamamasına sebep olacak herhangi bir şeye izin vermeyeceğiz. Şu anki yönetmelik çalışmamızda üç bakanlığın çalışmasının amacı sahada olabilecek istismarları engellemek” dedi.

“KİŞİLER LİNK OLUŞTURUP OYNADIKLARI İÇİN MÜDAHALE EDİP YASAKLAYAMIYORSUNUZ”

Bakan Arslan, son günlerde tartışma yaratan Mavi Balina oyununa ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mavi balina oyununun zararlı içerikler içerdiğini, bunu oynayanların zarar gördüğünü, çocukların psikolojisinin bozulması dahil birçok olumsuz sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. Zararlı oyunları yasaklayabiliyoruz, yayınını durdurabiliyoruz. Ancak bunun diğerlerinden farkı şu, kişiler birbiriyle irtibat kurup direkt link oluşturup oynadıkları için müdahale edip yasaklayamıyorsunuz. Ancak bu hizmeti sağlayan internet servis sağlayıcıların bu tip zararlı oyunları oynatmaması bu hizmeti vermemesi adına düzenlemelerimiz var. Bu konuda onları tekrar uyardık.

“VELİLER GEREKLİ BİLDİRİMLERİ ZARARLI İÇERİĞİ OLAN OYUNLARI ENGELLEMİŞ OLURUZ”

“Fiilen sahada bunu nasıl engelleyebiliriz” konusu üzerinde BTK Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün birlikte bir çalışma yaptığını söyleyen Arslan, “Amacımız bu tip oyunlarla karşılaşacak çocuklarımızın servis sağlayıcılarından başlayarak, bu oyunu oynamalarının engellenmesi. Bu konuda velilerimizden de istirhamımız bu tip oyunların oynandığını bilir ve duyarlarsa, gerekli bildirimleri yaparlarsa topyekun mücadele ile bu tip zararlı içeriği olan oyunları engellemiş oluruz” açıklamasında bulundu.

“TÜRK TELEKOM KONUSUNDA GEREĞİNİ YAPARIZ”

Bakan Arslan, Türk Telekom’un işleyişi ve üstlendiği görevleri en iyi şekilde yapmasının önemli olduğunu belirterek, “Tıpkı Türk Telekom gibi ülkemizin güzide kuruluşlarından birinin herhangi bir şekilde yıpratılmasına izin verme şansımız yok. Türk Telekom idarecisiyle, çalışanıyla kurumu daha da büyütebilmek, sektörü daha da büyütebilmek ve ülkemize saha iyi hizmet edebilmek adına çok güzel bir çalışma yapıyor. Türk Telekom’un hisse sahipliğinden kaynaklı olan işler, Türk Telekom’un işleyişini ve gelişmesini etkileyen işler değil. Hisseler el değiştirebilir. Sözleşme kapsamında hazine veya hazine temsilcisi olan bizler gereğini yaparız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.