Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

Bakan Bozdağ Adli Yıl Açılışı İçin Çağrıda Bulundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak adli yıl açılışı törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılması gerektiğini belirterek, “Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak, ilkelliğe teslim olmaktır, işin özünü ve önemini kavramamaktır, ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2016-2017 Adli Yıl Açılışı nedeniyle Twitter’dan paylaştığı mesajda, törene katılım çağrısında bulundu. 1 Eylül 2016'da başlayacak yeni adli yıl; hakim, savcı, avukat, yardımcı adli personel ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Bozdağ, yeni adli yılda görev yapacak hakim, savcı ve avukatlar ile diğer adli personele görevlerinde başarılar diledi. Bu seneki adli yıl açılışının, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacağını belirten Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nnu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde adli yıl açılışının yapılmasının yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceği gerekçesiyle adli yıl açılışına katılmama kararı aldığını anımsattı.

Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığını toplantı yerinde, şekilde veya ideolojilerine uygunlukta arayanların, işin özünü ve önemini anlamayanlar olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:
“Adli yıl açılışı kamuya veya özel sektöre ait salonlarda yapılırsa, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenmez; ama adli yıl açılışı sahibi devlet ve millet olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılırsa yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenir, demek; yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ideolojiye ve şekilciliğe kurban etmektir. Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı; toplantı mekanları, şekilcilik ve ideolojilerle değil hukuka uygun verilecek adil kararlarla tesis edilir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak, ilkelliğe teslim olmaktır, işin özünü ve önemini kavramamaktır, ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır. Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu, bu şekilciliğe ve ideolojik mahalle baskısına rağmen adli yıl açılışına katılmalıdır.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.