Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy

Bakan Bozdağ: DEAŞ'a Mensup 2 Bin 617 Kişi Gözaltına Alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Şu ana kadar, DEAŞ terör örgütüne mensup olduğu iddiası ve eylem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 bin 617 kişi olmuştur, tutuklama kararı verilen 1.117 kişi olmuştur, tutuklama yerine adli kontrol kararı verilen de 557 kişidir ve mahkûm olmuş da 500 civarında yaklaşık DEAŞ terör örgütünden terörist vardır” ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu saat 05.44’e kadar çalıştı. Sabaha kadar çalışan Genel Kurul’da, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ilk 11 maddesi kabul edildi.

Genel Kurul’da yapılan tartışmalar nedeniyle açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şu ana kadar DEAŞ terör örgütüne mensup olduğu iddiası ve eylem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2.617 kişi olduğunu, tutuklama kararı verilen 1.117 kişi olduğunu, tutuklama yerine adli kontrol kararı verilen 557 kişi ve mahkûm olmuş yaklaşık 500 civarında DEAŞ terör örgütünden terörist olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti DEAŞ terör örgütüyle sadece soruşturma, kovuşturma, adli yönden değil, güvenlik boyutlarıyla da mücadele etmektedir. Çok yakın zamanda, hem Genelkurmay Başkanımız hem de İçişleri Bakanımız bu konuda açıklamalar yapmıştır. Bugüne kadar etkisiz hâle getirilen DEAŞ mensuplarına ilişkin rakamlar vermişlerdir. En son açıklanan bir rakamda 1.300 civarında DEAŞ'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği ifade edilmiştir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.