Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Bakan Çavuşoğlu: Kaşıkçı Konusunda Henüz İşbirliği Görmedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Özellikle başsavcılığın ve uzmanların Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girme konusunda işbirliği yapması gerekiyor. Nerede kayboldu? Başkonsoloslukta. Dolayısıyla bu soruşturmanın selameti ve her şeyin ortaya çıkması için bu konuda henüz işbirliği görmedik” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden ve bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin açıklama yaptı. Kaşıkçı kaybolduktan sonra Türkiye’de bir soruşturma başlattıklarını ve bu soruşturmanın giderek derinleştiğini belirten Çavuşoğlu, “Suudların teklifiyle tabi bir ortak çalışma grubunun da oluşturulması konusunda bir görüş birliği var. Ama bu ortak çalışma grubu bizim bu konuyla ilgili yaptığımız ve yapacağımız soruşturmaların durması anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

“SUUDİ ARABİSTAN’IN BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMASI GEREKİR”

Ortak çalışma grubunda ortaya çıkan bilgilerin değerlendirileceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Özellikle başsavcılığın ve uzmanların Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girme konusunda işbirliği yapması gerekiyor. Nerede kayboldu? Başkonsoloslukta. Dolayısıyla bu soruşturmanın selameti ve her şeyin ortaya çıkması için bu konuda henüz işbirliği görmedik. Bizim başsavcılığımız ve teknik arkadaşlarımızın buraya girmesi lazım ve Suudi Arabistan’ın bu konuda bizimle işbirliği yapması gerekir” açıklamasında bulundu.

“BRUNSON KONUSUNDA ABD’NİN YAKLAŞIMI BİZİM KABUL EDEMEYECEĞİMİZ BİR BOYUTTAYDI”

ABD’li Rahip Andrew Brunson’ın tahliyesine ilişkin sorulan soruya Çavuşoğlu, “Brunson, kendi tercümanlarının bazı şikayetleri üzerine tutuklanan ve yasal süreci 2 yıldır devam eden bir konuydu. Bu süreçte ABD’nin konuya bazen yaklaşımı bizimde kabul edemeyeceğimiz bir boyuttaydı. Biz hep şunu söyledik ’Böyle yaptırımlarla, tehditlerle çözülmez. Bu işi yargı çözer.’ Zaten 12 Ekim’de davası var. Mahkeme de neticede suçlu buldu. Ve 3 sene 1 ay ceza verdi. Buna herkesin saygı duyması gerekir. Amerikalılar ve batılılar şu anlayış içinde. Kendi vatandaşları hangi ülkede bir suça karışırsa karışsın vatandaşları dokunulmaz ve onlar masumdur. Böyle hukukun üstünlüğü olmaz ” ifadeleriyle yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.