Bakan Çavuşoğlu, Lavrov Görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sırasında Çavuşoğlu, Lavrov’a TSK’nın Suriye’de yürüttüğü “Fırat Kalkanı” harekatına  ilişkin bilgi verirken operasyonu "başarılı" olarak niteledi. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, resmi bir ziyaret için KKTC’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşına "Fırat Kalkanı" hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu bu bağlamda “DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonun başarılı bir şekilde sürdürülmekte olduğunu ve Suriyeli muhalif unsurların sahada DEAŞ’a karşı ilerleme kaydettiklerini” anlattı.
İki Bakan ayrıca, Suriye’ye ilişkin güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu Bu çerçevede insani yardımların ulaştırılması, çatışmaların durdurulması ve siyasi sürecin başlamasına yönelik çabalar da ele alındı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.