Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Bakan Çelik: Patlamayan Gübre Üzerinde Çalışılıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlığınca kimyevi gübrelerin satışının yasaklanmadığını sadece patlayıcı yapımında kullanılan 4 tip nitratlı gübrenin satışı ve sevkiyatının durdurulduğunu söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik bakanlığınca kimyevi gübrelerin satışının yasaklanmadığını sadece patlayıcı yapımında kullanılan 4 tip nitratlı gübrenin satışı ve sevkiyatının durdurulduğunu, diğer gübrelerin temininde sıkıntı bulunmadığını bildirdi.

Son zamanlarda el yapımı patlayıcı madde yapımında nitratlı gübrelerin artan oranda kullanılmaya başlanmasının bu gübrelerin satış ve sevkiyatının durdurulmasını gerektirdiğini, nitratlı gübrelerin kullanım dönemi itibarıyla en az kullanıldığı bir dönem içerisinde bulunulduğunu belirten Çelik, “Söz konusu 4 tip nitratlı gübreler bayi ve üretici-ithalatçı kuruluşların depolama alanlarında yediemine alınmıştır” dedi.

Çiftçilere nitratlı gübrelere alternatif olarak sıvı nitratlı gübre, ÜRE ve yüzde 21 AS (Amonyum Sülfat) gübreleri önerildiğini ifade eden Bakan Çelik, “Basına yansıdığı şekilde patlayıcılık özellikleri sıfırlanmış gübre üretildiği doğru değildir. Bu şekilde bir firmaya tescil izni verilmemiştir. Ancak bilimsel çalışmalar devam etmektedir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.