Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI operasyon başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri

Bakan Eroğlu: 200 Bin Çınar Ağacını Toprakla Buluşturacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Bakanlık olarak bizim uygulamaya koyduğumuz proje ile 11 ilde 200 bin adet çınar ağacını yıl sonuna kadar toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen 2016 Çınar Yılı Projesi’nde sona yaklaşıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2016 Çınar Yılı Projesi iki kısımdan oluşuyor. Proje kapsamında İstanbul’a 100 bin, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar’a 10’ar bin çınar ağacının dikileceği projede ilk aşamada toplam 121 binden fazla fidan toprakla buluştu.

Bakan Eroğlu, ilk kısımda vatandaşların yoğun olarak kullandığı ibadethaneler, mezarlıklar, okullar, diğer kamusal kurum ve kuruluşların bahçeleri ile park, bahçe ve şehir içi yol kenarlarının uygun olan yerlerine çınar fidanları dikildiğini belirterek, “İkinci kısımda da şehirlerarası yollarda fidanlar toprakla buluşacak, bu yollar ‘Çınar Yolları’ olarak güzelleşecek” dedi.

Çalışmaların Yıl Sonuna Bitirilmesi Bekleniyor

Açıklamaya göre, ikinci kısım çalışmaları çerçevesinde “Söğüt-Bilecik-Osmaneli-Pamukova-Adapazarı- İzmit-İstanbul-Kırklareli-Edirne” ile “Söğüt-Bozüyük-İnegöl-Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çanakkale-Tekirdağ-Edirne” karayolu güzergahlarında fidan dikimine başlandı. Çalışmaların hava şartlarına bağlı olarak yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor.

 “Bizler Bu Fidanları Gelecek İçin Dikiyoruz”

Projede ilham kaynağının Osmanlı Devleti ile özdeşleşen çınar ağaçlarının uzun ömürleri ve dayanıklılığı olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bizler bu fidanları gelecek için dikiyoruz. Bu sebeple her türlü bilimsel verileri kullanıp, atmosfer şartlarını gözeterek dikimleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın çınara duyduğu saygı ve sevgi de beni oldukça memnun etti” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.