Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Bakan Eroğlu: "Mesire Alanlarda Her Türlü Tedbiri Aldık"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: “Bayram süresince ve yaz aylarında yoğun olarak kullanılan mesirelik alanlarda her türlü tedbiri aldık” dedi.

Kurban Bayramı’nda ve yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesirelik alanlarda gerekli her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Özellikle vatandaşlarımızdan orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarını istiyorum. Çünkü orman yangınları daha çok piknik sonrasındaki ihmallerden kaynaklanıyor. Biz de Bakanlık olarak mesirelik alanlarda hem yangın riski için hem de vatandaşların daha kaliteli hizmet almaları maksadıyla bütün tedbirleri aldık” dedi.

Mesirelik Alanlarda Hizmet Kalitesi Artırıldı
42 adet milli park ve 220 adet tabiat parkı ile bayrama hazır olduklarına dikkat çeken Eroğlu, “Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp, huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması maksadıyla gerekli tedbirleri aldık. Mesirelik alanlarda içme suyu, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hususunda azami hassasiyet gösterilecek. Bizim yaptığımız, ancak özel sektör tarafından işletilen alanlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemeler de yine tarafımızdan sürekli kontrol edilecek. Bayram süresince vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için gereken ne varsa yerine getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Orman Yangınları Hususunda Vatandaşlardan Duyarlılık Bekliyoruz”
Sorumluluk alanlarındaki mesirelik alanlarda vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Eroğlu “Halkın can ve mal güvenliğini tehdit edecek her türlü duruma karşı da gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Özellikle bir orman yangını görüldüğünde “ALO 177” Orman Yangını İhbar Hattı’nın aranması konusunda vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz. Çünkü erken müdahalenin orman yangınlarının kontrol altına alınması açısından çok önemli olduğunu bilmeliyiz” dedi.

Vatandaşlar Dilek ve Şikayetlerini Hızlı Bir Şekilde İletebilecek
Gerek kurum personelinin gerekse özel işletmelerdeki personelin kılık kıyafetinden ziyaretçilere karşı davranışlarına kadar her şeyin muazzam bir şekilde olması gerektiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Söz konusu alanlarda yaşanacak herhangi bir problemde vatandaşların dilek ve şikâyetlerini hızlı bir şekilde kendilerine iletmeleri halinde gerekli müdahalenin anında yapılacağını söyledi.

Mesire Yerleri Orman Yangını Riskini Azaltıyor
Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu dile getiren Eroğlu“Özellikle mangal yakacak halkımız, orman yangınına sebebiyet vermeme adına tesis ettiğimiz mesire alanları kullansınlar. Çünkü mesirelik alanlar, orman yangınları riskini azaltıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Bayramlar, Toplumumuzun En Temel Manevi Zenginlik Kaynaklarıdır”
Birlik ve beraberliğimizin sürekliliği yönünden vazgeçilmez önem taşıyan bayramların toplumumuzun en temel manevi zenginlik kaynakları olduğunun altını çizen Eroğlu “Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve bütün insanlığa huzur, mutluluk, bereket ile barış getirmesini canı gönülden diler, bütün İslam alemi ve hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.