Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Bakan Gül’den Gazilere Saldıranlara 301’inci Maddeden Soruşturma İzni

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’da gazilere saldıran üç şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’inci maddesi kapsamında soruşturma açılmasına izin verdi.

Adalet Bakanı Gül, Ankara’da bir akaryakıt istasyonunda gazilere saldıran üç kişi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301/4’üncü maddesi kapsamında soruşturma açılmasına izin verdi. 301’inci maddeye göre Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Adalet Bakanı’nın iznine tabi olarak 301’inci maddeden soruşturma açılabiliyorken, ilgili maddenin ikinci fıkrasına göre devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi aynı cezaya çarptırılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.