Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Ebru Gündeş Hadise ambulans kıbrıs öğrenci

Bakan Kurum: Karadeniz Bölgesi İçin Stratejik Eylem Planı Hazırlıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu’daki sel felaketinde bir vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Tüm Karadeniz bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz, bu eylem planı çerçevesinde de sahada hızlı bir şekilde uygulamalarını yapacağız” dedi.

Bakan Kurum, Ordu Valiliği’nde yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Afet nedeniyle bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyleyen Kurum, aileye taziye dileklerini iletti. Sele karşı gereken tedbirlerin alınacağını söyleyen Kurum, “Hasar gören tüm yollara ilişkin tespitleri, binaları, yolları hasar gören tüm inşaatların tespitlerini bir hafta içinde tamamlayıp iki ay içerisinde belediyemize gerekli kaynağı İller Bankamızdan sağlayıp hızlı bir şekilde başkanım bunların inşaatını bitirecek” dedi.

“Böyle Bir Elim Olay 20 Yıl Önce Meydana Gelmiş”

İklim değişikliğine dikkat çeken Kurum, “Derelerin kesitlerinden tutun da altyapıların kesitlerine varana kadar yapılması gereken neyse biz tüm Karadeniz bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz bu eylem planı çerçevesinde de sahada hızlı bir şekilde uygulamalarını yapacağız. En son böyle bir elim olay 20 yıl önce meydana gelmiş ve bugün yeniden böyle bir olayla karşı karşıya geldik. Tabii ki bu bir afet, altyapılar hiçbir zaman bu kesitlere, yağışlara göre hesap edilemez ancak, ‘Bu afetlerden en az hasarla nasıl çıkabiliriz?’ çalışmasını tüm Karadeniz bölgesi için yapıyoruz. İnşallah bunu yakın zamanda sahada uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.