Öne Çıkanlar galataport uyuşturucu netaş çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bütçesi ne kadar çalışma bakanlığı mercedes benz Gıda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU çalışma ve sosyal güvenlik bakanı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı çalışma bakanı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ

Bakan Özhaseki: Türkiye Olarak Bu Kirliliğe Katkımız Çok Az

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çevre konusunda dünyanın en büyük ve ortak sorunun sera gazı olduğunun altını çizerek, “Türkiye olarak bu kirliliğe bizim katkımız çok az. Fakat buna rağmen kendimizi temiz tutup, dışarıdakilere gözümüzü yumamayız. Bu konuda ortak kararlar alıp, bu ortak kararlara da herkesin titizlikle uymasını sağlamak gerekiyor” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te OECD’ye üye 35 ülkenin Çevre Bakanları’nın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda Türkiye’yi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki temsil etti. Zirve öncesi Paris’te bir haber kanalının canlı yayın konuğu olan Bakan Özhaseki zirvenin gündem maddeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özhaseki,“Kendi ülkem temizse, başka ülkelerin kirliliğine duyarsız kalabilirim” yaklaşımının kabul edilemez olduğunu ifade ederek çevre konusunda dünyanın en büyük ve ortak sorununun sera gazı salınımı olduğunun altını çizdi. Gelişmiş ülkelerin çok büyük oranda çevreyi kirlettiklerini belirten Özhaseki  “Türkiye olarak bu kirliliğe bizim katkımız çok az. Fakat buna rağmen kendimizi temiz tutup, dışarıdakilere gözümüzü yumamayız. Bu konuda ortak kararlar alıp, bu ortak kararlara da herkesin titizlikle uymasını sağlamak gerekiyor” dedi.

Öte yandan, son 35 yılda dünyada gerçeklesen 2 derecelik ısınmaya dikkat çeken Özhaseki, bu durumun çeşitli felaketlere sebebiyet verdiğini ve sel felaketlerindeki artışın, fırtınaların, deniz yükselmelerinin bu ısınmadan kaynaklandığını belirtti.

“Su Zengini Bir Ülke Değiliz”

Bakan Özhaseki temiz suya ulaşmada dünyanın birçok ülkesinin ciddi zorluklar çektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünya’nın birçok ülkesi temiz suya ulaşımda zorluklar yaşarken ve buna bağlı olarak ölümlerle karşı karşıya kalmışken, bizim ülkemizde 24 saat çeşmelerden aralıksız su akıyor. Ne yazık ki bundan dolayı Türkiye’de su bol gibi bir anlayış var. Bu çok yanlış ve tehlikeli bir anlayış. Türkiye’deki bütün ırmakları, nehirlerin toplamı, Tuna’nın debisinin yarısı kadar. Yani biz su zengini bir ülke değiliz. Onun için su kullanımında çok dikkatli olmalıyız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.