Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Bakan Selçuk: “402 Bin Engellimizin İşe Yerleşmesine Aracılık Ettik”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşların birçok ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bakanlık hayata geçirdiği projelerle, engelli vatandaşların hayata daha sıkı tutunabilmesi için kolaylık sağlıyor, istihdamdan sağlık hizmetlerine, bireysel ihtiyaçlarından emeklilik gibi konularda tüm imkânlarını seferber ediyor.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli istihdamının arttığına dikkat çekerek, “2002 yılından 2020 Nisan ayı sonuna kadar 402 bin engellimizin özel sektörde işe yerleşmesine aracılık ettik. Hep dediğimiz gibi; hayaller engelsizdir. Önümüzdeki dönemde hedefimiz; daha da fazla engellimizin istihdama katılması.” dedi.

 

Hayallerindeki İşi Kurmaları için Destek Veriyoruz

“Bakanlığımız, engellilerin hayallerindeki işi kurması için de destek sağlıyor.” diyen Selçuk,  kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik sağladıkları hibe desteğinden 2014 yılından bugüne kadar 2.291 kişiyi faydalandırdıklarını belirterek, 2020 yılı itibariyle 65 bin TL’ye kadar destek sağladıklarını söyledi.

 

İş Kulüplerimizle Engelli Vatandaşlarımızın İşgücü Piyasasına Katılmalarına Yardımcı Oluyoruz

2017’de hayata geçirilen ve sayısı 74’e ulaşan İş Kulüpleri’nde engelli bireylerin kendilerini tanımalarına ve iş arama becerilerini geliştirmelerine yardım ettiklerini kaydeden Bakan Selçuk,  buna ek olarak 69 ayrı birimde yürütülen Engelli İş Koçluğu projesiyle de sürdürülebilir istihdam için her türlü desteği sağladıklarını ifade etti.

Bakan Selçuk, İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında engelli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda imkânları sonuna kadar kullandıklarını belirterek, “2012 yılından bu yana toplamda 1 milyon 583 bin engelli vatandaşımızla birebir iş ve meslek danışmanlığı görüşmesi gerçekleştirdik.” açıklamasını yaptı.

 

Erken Emeklilik İmkanı Sağladık

Engelli vatandaşlara, daha az süre ve primlerle erken emeklilik imkânı sunduklarını aktaran Bakan Selçuk, “Çalışma gücünde kayıp oranı; yüzde 40-49 arasında olanların 18 yıl 4.680 gün prim,  yüzde 50-59 arasındakilerin 16 yıl 4.320 gün prim, yüzde 60 ve üzeri olanların da 15 yıl çalışıp 3.960 gün prim ödemeleri durumunda emeklilik hakkına kavuşmalarını sağladık. Ayrıca, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında olmak şartıyla, tedavide ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri de karşılıyoruz. En az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşların kanser, organ nakli, kök hücre tedavilerinde doğrudan sevk imkânı bulunuyor. İşitme engelli vatandaşların işitme cihazı, tıbbi zorunluluk olması halinde de biyonik kulak bedeli yine SGK tarafından ödeniyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.