Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

Bakan Selçuk; “Türkiye'nin İlk "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı Geliştiriliyor”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli çocuklar için Türkiye'nin ilk "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı” geliştiriliyor.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı Çalıştayı kapsamında, gelişimi risk altında olan veya hafif, orta, ağır düzeyde engelliliği bulunan çocuklarımızın ve ailelerinin desteklenmesi, izleme ve takip mekanizmalarının belirlenmesi için yaptığımız çalıştay yol haritamız olacak.” diye konuştu.

Risk tespitinde aile, çocuk ve toplumsal risklerin birlikte ele alınacağının altını çizen Bakan Selçuk;
“Erken müdahale ile ilgili göstergelerin oluşturulması ilk olarak yapacaklarımız arasında.” dedi. Erken müdahaleden sorumlu kurumlar arasında işlevsel bir ortak veri tabanı oluşturmayı da hedeflediklerini söyleyen Selçuk; “Erken müdahaleden sorumlu kurumların bir arada çalıştığı sistematik ve bütüncül bir mekanizma kurulması için çalışmaları başlattık.” ifadesini kullandı.

Bakan Selçuk, ayrıca eğitim boyutunu da ele alıklarını ve bu konuda da çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, ilgili bölümlerin lisans ve lisansüstü eğitim müfredatlarına ‘erken müdahale ve aile temelli yaklaşımlara yönelik derslerin’ eklenmesi için YÖK ile görüştüklerini belirtti.

Bakanlık, ASDEP uygulaması kapsamında yapacağı hane ziyaretlerine erken müdahale programlarında etkin rol oynayacak şekilde işlevsellik kazandırılma çalışmalarına da başlayacak. Erken müdahale kapsamında değerlendirilen bebeklerin ailelerini desteklemeye yönelik 2019 yılında hayata geçirilen Gündüz Bakım Evlerinin niteliği de arttırılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.