Bakan Selçuk, “Van’da Depremden Etkilenenler İçin Psikososyal Destek Ekiplerimiz Devrede”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İran’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Vanlılar için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına  kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bakan Selçuk;“İran’daki deprem nedeniyle Van ve çevresinde depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi yineliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bakanlık olarak, bölgede yaşanan mevcut ihtiyaçları gidermek üzere Van’daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza kaynak aktardık” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek Ekiplerinin vatandaşların ihtiyaçlarını tespit etmek ve gidermek için depremin olduğu ilk andan itibaren bölgede çalışma yürüttüğünü de belirten Bakan Selçuk;

“4 psikososyal müdahale ekibimiz 15 personeli ile alanda, taziye evlerinde ve hastanelerde vatandaşlarımıza destek sunuyorlar. Bakanlığımız tarafından süreç yakından takip ediliyor. Ekiplerimiz sahada olmaya devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.