Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen İrem Derici tarkan Ebru Gündeş ambulans kıbrıs paris çin İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Bakan Soylu: DEAŞ'ın Sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden Tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı..." dedi. 

Bakan Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı... Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı " ifadelerini kullandı. 

Daha sonra açıklama yapan Bakan Soylu, Terör örgütü mensubu kalaşinkofu ile beraber ele geçirildi. ve onun üzerinden ciddi bir araştırma başlatıldı. Talimatı kimden aldı, nerden aldı, ne şekilde aldı diye. ve netice itibarı ile Tarkiye'de DEAŞ'ın sözde emiri Mahmut Özden'e ulaşıldı. ve dahada genişletildi ve en nihayetinde evinde ve diğer yerlerde yapılan aramalarda dijital meteryallerine ve bilgisayarına el konuldu. Bilgisayıranda da elde edilen süreçlerden gerek ırak gerek suriyeden sürekli talimatlar aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturmak süretiyle Türkiye'de eylem ve hareketlilik ortaya koyacağı, bir takım silahların mühimmatların gömüleceği yerler ve bunların kimlerle irtibatlanacağı ve aynı zamanla yine bir takım grupların özelikle Türkiye  ekenomik açıdan zarar verebileceği değerlendiren gruplara eylem yapmak  ve aynı zamanda da bununla birlikte siyasilerin ve devlet adamların kaçırılıp suriye tarafına götürülmesi hususunda planlar içerisinde olduğu ve çok net bir şekilde oradaki aldığı talimatlar ve uygulamalarıyla ve ya uygulama planlarıyla ele geçirildi. Operasyon devam ediyor. yani şu anda onunla bağlantılı elimizde sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu. Elbetteki buradaki emniyet teşkilatımızı, istihbarat teşkilatımızı, Emniyet istihbaratımızı, İstanbul Emniyetimizi tebrik ediyorum. Hakikaten önemli bir çalışmayı ortaya çıkardılar. Çok zor bir sınırdayız, zor bir alandayız, vekaleten savaşların devam ettiği bir çizgideyiz. Tabi kafamı karıştınran başka işlerde var oda şu; aslında DEAŞ'e baktığınız zaman hiç yapmaması gereken güya sözde eylemlerin de planladığını görüyorsunuz. O zaman arkasına bakmak lazım. yani kimin motivasyon sağladığına ve nerelerin motivasyon sağladığına bakmak gerekli. Arkadaşlarımızın bununla ilgilede değerlendirmeler ve çalışmalar yapıyorlar. Buna ait riskide bir vesileyle ölçmeye ve buna karşı önlemler almaya çalışıyorlar. " dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.