Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Bakan Soylu: Terör Örgütü Can Çekişmektedir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Aydın Ahi’mizi, Orhan Mercan’ımızı şehit ettiler. Bilsinler ki yolumuz sırat-ı müstakim’dir. Hiç merak etmeyin. Terör örgütü can çekişmektedir. Çoğu gitti azı kaldı” dedi.

Bakan Soylu, dün uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’nin Van’daki cenaze törenine katıldı. Cenazede bir konuşma yapan Soylu, terör örgütünün can çekiştiğini belirterek, “Can çekişmekten daha ziyade onları kahreden Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki kardeşlerimizin bu sadakate olan bu birliğe olan bu milletimizin ve ülkemizin huzuruna olan bağlılığıdır. Bunu devam ettireceğiz. Bu sabah terör örgütünden 4 terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirilmesini sağladı evlatlarımız. Dün 14 tanesini sağladı” diye konuştu.

“Bilsinler Ki Yolumuz Sırat-I Müstakim’dir”

“Bilmenizi istiyorum, ürkütmeye ve korkutmaya çalıştıkları bu millet düşman postalının altında ürkmemiş ve korkmamıştır” diyen Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın kararlı olduklarını ve Van’a başsağlığı dilediklerini bildirerek şunları kaydetti:
“Bilsinler ki ciğerparelerimizi, canparelerimizi sökseler de asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Bilseler ki canımızı en acı şekilde acıtmaya çalışsalar da bu yoldan dönmeyeceğiz. Yolumuz birlik, kardeşlik, huzur yoludur. Bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Sokaklarımız, caddelerimiz huzur içerisinde olacak ve çocuklarımız emin olacak. Bir kız öğretmenimizi şehit ettiler. Bir sivile el uzattılar, bir öğretmenimizi kaçırdılar, bir sivile el uzattılar. Sadece en büyük gücü silah olan değil, söz olan, doğruya, sırat-ı müstakim’e döndürmek olan Aydın Muşlu’muzu, Aydın Ahi’mizi, Orhan Mercan’ımızı ve aynı zamanda Adnan Vanlı’mızı Ahmet’imizi şehit ettiler. Bilsinler ki yolumuz sırat-ı müstakim’dir, hakkın yoludur, adaletin yoludur. Kutlu yürüyüşümüz, adaletin, hakkın, birliğin, beraberliğin yürüyüşüdür. Biz Müslümanız elhamdülillah. Çizgimiz, yolumuz ve irademiz orada aittir.

“Öyle Güzel Bir Yere Gidiyor Ki Güllerle Evlatlarını Karşılayacak”

Hiç merak etmeyin. Terör örgütü can çekişmektedir. Çoğu gitti azı kaldı. Bugün Evlatları milletimizin evladıdır. Eşi, ailesi, kardeşleri bu aziz millete emanettir. İnşallah öyle güzel bir mekana, öyle güzel bir yere gidiyor ki biz inanıyoruz güllerle ve güzel çiçeklerle evlatlarını karşılayacak. 62 yıl evlatlarına babalık, ailesine reislik, davasına yoldaşlık yaptı. Şimdi de orada cennette önce evlatlarını, ailesini, yakınlarını, dostlarını karşılayacak. Ona inanıyoruz.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.