Bakan Tüfenkci: Hiçbir vatandaşımızı PKK'nın eline terk etmeyiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz hiç bir vatandaşımızı PKK'nın insafına ve eline terk etmeyiz. Bunun için hükümet olarak ve Türk halkı olarak, millet olarak her türlü şefkat elimizi, yardımlaşmamızı, dayanışmamızı gösteririz. Milletimiz, devletimiz PKK'dan çok daha büyüktür" dedi.

Akçadağ Kaymakamlığını ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, coğrafi konumu itibarıyla krizlere açık bir ülke olduğunu söyledi.

Rusya ve Irak'taki gelişmeler, ayrıca Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgelerindeki terörle mücadele karşısında Habur Sınır Kapısı'nın kapanması dolayısıyla ihracatçıların sıkıntı yaşadığını belirten Tüfenkci, "Esasen bu kapanma Bakanlığımızdan kaynaklanan bir kapatma değil. Yol güvenliğinin sağlanması noktasında PKK terör örgütüyle yapılan mücadelede sivil vatandaşlarımızın ve o güzergahı kullanan kamyoncu esnafımızın zarar görmemesi için Şırnak Valiliğimiz ve İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu tedbirle hem sokağa çıkma yasağı var hem de araçların geçişine izin verilmiyor. Bunun için Güneydoğu'daki ihracatçılarımızın sıkıntılarının inşallah İçişleri Bakanlığımızın alacağı tedbirlerle kısa sürede sona ereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"Devletimiz başarılı operasyonlar yürütüyor"

Devletin operasyonlarda sivil vatandaşların zarar görmemesi için azami gayret gösterdiğini ve operasyonları çok temkinli yürüttüğünü aktaran Tüfenkci, "Sivil can kaybının 10'la sınırlı olması, bunların büyük çoğunluğunun PKK terör örgütü tarafından sivillere yönelik katliam olduğunu dikkate aldığımızda devletimizin ne kadar başarılı bir operasyon yürüttüğünü görebiliriz. İnşallah kısa zamanda bu operasyonlar biter" dedi.

Hükümet olarak terörden zarar gören tüm esnafa ve vatandaşlara sahip çıktıklarını ifade eden Tüfenkci, esnafa gerek vergi anlamında gerekse SSK primlerinin ötelenmesi noktasında destek sağlandığını hatırlattı. Esnafın zararının karşılanması ve evlerinden, yurtlarından göç eden vatandaşların da ihtiyaçlarının karşılanması için hem kaymakamlıklara hem de valiliklere gerekli nakdi yardımın da gönderildiğini kaydeden Tüfenkci, "Biz hiç bir vatandaşımızı PKK'nın insafına ve eline terk etmeyiz. Bunun için hükümet olarak ve Türk halkı olarak, millet olarak her türlü şefkat elimizi, yardımlaşmamızı, dayanışmamızı gösteririz. Milletimiz, devletimiz PKK'dan çok daha büyüktür" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.